Bİldİklerİnİ Kendİne Saklamak

bu yazılanları okudukca hakkaten diyorum bizimde harika bir mesleğimiz var,zeka işi akıl işi ben elektrikçiyim,kendime kızardım önceden niye elektronikci olmadım diye ama allaha şükür ekmeği bu meslekten yiyorum ve şimdide pişman değilim,paylaşmak güzel şey,hayat paylaştıkca güzel,bilgide..
 
bu tur ınsanlar ogretmenın ne kadar erdemlı bır sey olduguunu bılseler boyle yapmazlar.bılen ınsan ogretırken kendısıde tekrar yapar bu yuzden unutmaz .bu yuzden ogreten ıkı katı daha karlıdır bu ısten.herkese selamlar
 
Arkadaşlar merhaba,daha öncede bu konuda haddim olmayarak ufakta olsa bi yorumum olmuştu.Diğer meslekdaşlarımın yorumlarınıda okudum.Şu örneği vermek istiyorum bi cümleye;köpekler renk körüdür.Yani siyah beyaz görürler.Onlara gökkuşağının o güzelim renklerini,o muhteşem dairesel yapısını vs.anlatamayız netice itibarıyla.Ki anlatmaya kalksakta o hala siyah beyaz görmeye devam edecektir.Bilmem anlatabildimmi?....Sağlıcakla kalın...
 
ben de boyle bisey yasamistim iste neden is vermiyorsunuz bana yada niye bisey ogretmiyorsunuz diye , dediler ki yetki verinmez alinir eger ogrenmek istiyorsan usanmadan bikmadan duracaksin soracaksin bize ogreneceksin diye hakkatten yuzsuzluk yaptigim zamanlar da oldu hep gittim yanlarina ogrendim cok sukur.
 
Arkadaşlar merhaba,konuya rasgele misafir oldum.Yaşım 43 ve teknisyenim.İnsan 90 yaşında dahi olsa yinede hiçbişey bilmiyordur.Ayrıca öğrenmek için okumak,araştırmak elbette iyi bişey ama asıl şov başına geldiğinde.Lafla çok şey bilinir,ahkam kesilir.Ya gerisi....Ve hayatta her öğrenmenin bi bedeli vardır her konuda.Bildiğimiz şeyleri bizim kuşağımız çok zor öğrendik.Bağırdılar,çağırdılar vs...Şimdiki gençlere en ufak bişey diyemiyoruz hele bi de...Herşeyi bizden çok biliyorlar,eksikliklerini asla kabul etmiyorlar ve ukalalar.Tabii hepsi böyle değil ama geneli böyle.Şahsen ben bunu görünce değil meslsk Alışveriş merkezinin acil çıkış kapısını bile söylemiyorum.Mesleğine,ustasına,emeğe saygısı olmayanın hakkıda verilmeli..

peki sen bu şekilde davranınca o ukaladan ne farkın kaldı . onların bilgi ve becerisini ufak tefek rötüşlarla maximuma çıkaracak yerde örseleyip zıtlaşma yoluna gidiyosunuz ve kaybeden yine siz oluyosunuz. çünkü onun hatasını toplamakta sana kalıyo sen ona yardımcı olsanda memleket bi tane daha adam kazansa olmazmı.gençlerin ukala olması normal çünkü hiçö terlemeden her türlü bilgiyi hazır buluyolar ve yorulmadan öğreniyolar tek eksikleri iş disiplini ve pratik o nuda vermek siz ustalara düşüyo sizde gençler ukala deyip kenara çekiliyosunuz psikolojik harp ve kısır döngü başlıyor
 
Kar Üzerine İmza

Doğu illerindeki bir ağanın en büyük zevki, kar üzerine çişiyle imzasını atmakmış.
Bu nedenle kar yağmaya başladığı andan itibaren köyde hayvanlar dahil hiç kimse sokağa çıkamazmış.
Kar biraz kalınlaşınca, ağa sırtına kürkünü giyer ve köy meydanına gelirmiş. Yanında da en yakın yardımcısı Haso.
Ağa sırtını köye doğru döner sonra sorarmış:
- 'Ula Hasso, ahali bakiy mi...? '
- Hasso cevap verirmiş:
- 'Evet ağam, hepisi de bir olmuş, pencerelerden bakir.'
Ağa çisiyle karın üzerine imzasını atarmış 'Abdullah Cizrelioglu'
Sonrada bir nokta koyarmış ve sorarmış:
- 'Hala bakirler mi...? '
-'He ağam, hem bakirler hem de çılgın gibim alkıslirler.'
Her sene ayni tören sürermiş.

Aradan 7 yıl geçmiş.
Ağa yine, kar tuttuktan sonra, çıkmış köy meydanına.
Sormuş Hasso'ya:
- 'Ahali bakir mi...?'
-'He ağam, bakirler, köpekler, kediler bile camdadır.'
Ağa 'Abdullah' diye adini , arkasından 'Cizrelioglu'
diye soyadını yazmaya başlamış ki;
kalakalmış, çünkü yaş gereği prostat....!
- Halka rezil olmak var.
Alçak sesle Hasso'ya sormuş:
- 'Bakirler mi...?'
- 'He ağam, bakirler de, sen ne diye durdin öyle.....?'
Ağa çaresiz:
- 'Ula gel yanıma, arkanı dön ahaliye, tamamla şunu.'diye emretmis.
Hasso bir an durmuş, sonra çişini yapmaya hazırlanmış ve ağanın
kulağına eğilip :
- 'Ağam' demiş, 'Kırk yıldır kafama vurdin, salak dedin, sırtıma vurdin
aptal dedin. ha bu kulun okumayi yazmayi sökemedi ki,
hele bi ucuni tut da yazının devamını sen yaz.' ...

BİRLİKTE ÇALIŞTIKLARINIZI EĞİTMEZSENIZ .....
TUTACAĞINIZ GÜN ....YAKINDIR. .....!

www,erenet.com sitesinden alıntıdır.
 
Son düzenleme:
Sn. m-usta-fa,

Paylaşımınız için teşekkür ederim. Gerçekten konu başlığı ile de direk bağlantılı.. :)

Ben de bahsedilen konudan çok şikayetçiyim. Okullarda bize pratik yaşam ile ilgili birşey anlatılmadığı veya öğretilmediği gibi, bir de konu uzmanları bilgilerini bizlerden esirgerlerse nasıl üstesinden geleceğiz..?

Saygılar
 
Bu meslekte yaklaşık olarak 18 sene çalıştım. Ben çok şanslıydım. Nedeni ise bana bu işi öğreten ustamın olamasıdır. Çevrem genellikle elektik mühendisi ve teknikerleri ile dolu olması benim açımdan olumlu oldu. Tabi bu demek değildirki ukalalık yapacağım anlamına geliyor. Her insanın karakteri değişik oluyor. Diyeceğim şu ki insanlar bilgisini paylaşmaktan korkuyor. Bunun en önemli etkeni yerinden olmak sanırım. Ben buna bilgi verirsem beni bu iş yerinden kovarlar misali. İşte ülkemizin bu noktaya gelmesinin nedenlerinden biride bu sanırım. Ama bundan sonra böyle olmıcak. Daha ileri gideceğimize inanıyorum. Böyle bilgi alışverişi oldukça.
 
Bu tarz insan çoktur.. Sanki gökten zembille inmiştir onlara bilgileri.. Onlara öğreten bir insan değildi sankii. Herşeyi kendilerine sağlarlar.. Google var şükürki.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,249
Mesajlar
916,175
Kullanıcılar
450,060
Son üye
ali karaöz

Yeni konular

Geri
Üst