Auer salon tipi arızası

yahoo_15

Üye
Katılım
27 Ara 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
auer marka 45000btü klima kompresör aşırı ısınıyor 10-15 dk içinde sadece kompresör devreden çıkıyor.Neden olabilir?

gazı var
voltaj normal
iç dış fan çalışıyor
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kompresör düzgün yağlanıyormu? aşağıda kompresörün yağ gözetleme camı varsa bak köpüklenme varmı ? varsa yağ eksiktir. eğer normalse motorun içeride sıkışıklık yaratacak bazı etmenlere neden olacak deformeler oluşmuş olabilir. yani motorun sarmış olabilir. birde sargıları ölç gövdeye kaçak veriyormu?. basınç sabitmi ? manoyu devamlı takip et. sistem basınç dengeleme selenoidleri açıyormu kontrol et. eğer faz koruma yoksa ve motor sarsıntılı çalışıyorsa fazların yönünü kontrol et. burda aklıma gelen şeyler bunlar .
 
kompresör;alçak basınç,yüksek basınç,aşırı akım,aşırı ısı,yağlama koruma rölesi koruyucuların dan mı devre dışı oluyor.öncelikle bunları tespit etmen gerekir.
 
kompresör;alçak basınç,yüksek basınç,aşırı akım,aşırı ısı,yağlama koruma rölesi koruyucuların dan mı devre dışı oluyor.öncelikle bunları tespit etmen gerekir.

yukarda yazdıgım gibi aşırı ısınmadan dolayı devreden çıkıyor
 
klimanın kondenseri fazla kir ve tozdan dolayı tıkalı olabilir, dış ünite fanı yavaş dönüyor olabilir bazen dış ünite fanının kapasitörünün değeri düşüyor ve yavaş dönüyor ve kondenserde yeterli yoğuşma olmadığından kompresör yüksek basınç yapıp kesebiliyor. fazlar arası akım ve voltaj ölçümü yap aşırı akım çeken faz var mı?
 
basınç değerleri normalse motor akımını ölçmek lazım.
yüksek basınç fazlaysa,dış üniteyi temizlemek lazım.
 
yüksek basınçtan arıza veriyorsa eğer dış ünite serpantinlerini temizlesen iyi olur bir diyer sistem içinde yani kondanser içerisinde tıkanıklık olabilir fan motorunun gerektiği hızda çalışmıyor olabilir eğer fan motorların frekanslı ise (basınç yada sıcaklığa göre devirni belirler) sensörlerin arızalı olabilir düşük bir ihtimal ama yinede kontrol gerektirir v.s. sebepler
 
gaz eksik veya fazla bu iki nedendende motor ısınır veya kitlenmiş mekanik sorunlu
 
45000 btu comperasör 4 hp yanı trafaze motordur bu cihazın kesin yardımcı sargıları bitik ne yaparsan yap makıne bıtık
 
öncelikle sesini bi dinle,vuruntulu mu çalışıyo onu bi kontrol et.Eğr kompresör fazla ısınıyosa akımlarını bir ölç,olması gereken nominal akımın üstünde bi değer okuyosan,basınçlarını kontrol et ki manifoltu en başta takmış olman gerekir.Dış ortam sıcaklığınıda dikkate alarak yüksek ve alçak basınç değerlerini oku.okuduğun gaz basınçındaki gaz sıcaklığını takip et.Eğer olması gerekenden fazla görüyosan bu değeri,kondenserin temizse.dış ünite fan hızını kontrol et. saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst