atv 312

emg

Üye
Katılım
4 Eki 2008
Mesajlar
82
Puanları
1
İşletmemizdeki vinçin inverterini Atv 312 0,75 kw ile değiştirdik butonlar 2 kademeli ancak hız tek kademe olarak çıkıyor.Buton normalde açık iki adet kontaklı ve az basıldıgında ılk kontak kapanıyor tam basınca ıkı kontakta kapalı oluyor ancak hız kontroldeki +24 ile Lı1 birleştirince bir yönde hızlı hareket buna Lı4 de ekleyince yavaş hareket oluyor. Elimdeki buton takımını mı? değiştirtmeliyim yoksa bir hata mı? var bağlantılarımda yada programlamada bir değişiklik mi ? gerekiyor.Yardımlarınız için teşekkür ederim iyi çalışmalar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Altivardaki LI girişleri programlanabilen Logic Input girişleridir ve fabrika çıkışı bu girişlerde standart olarak atanmış fonksiyonlar gelir, örneğin dediğin gibi LI1 +24 voltla kısa devre bağlandığında motor start alır bir diğeri yönü ters çevirir vs. vs. Bu girişler programlanabildiği için istediğin girişe istediğin fonksiyonu atayabilirsin. Anladığım kadarıyla iki kademeli bir buton vasıtasıyla lift motoruna hız kontrolü yapmak istiyorsunuz. Altivarda PS1, PS2, PS3 olarak tabir edilen preset speed yani önceden ayarlanabilen önkonumlanmış hızlar vardır. Logic inputlardan LI2 LI3 LI4 herhangi birini bu PSlerden istediğiniz hızda olanını aktifleştirecek şekilde programlarsanız istediğinizi elde edersiniz. Tahmin edersiniz ki kullanım kitapçığını detaylı bir şekilde okumanız gerekiyor. Mantık bu şekilde işliyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/genel-motor-suruculeri/25231-atv-12-atv-312-turkce-kullanma.html

Yukarıdaki konudan kullanım kılavuzu vs. ulaşabilirsin.

https://www.kontrolkalemi.com/forum...-atv-12-hizli-devreye-alma-parametreleri.html

Yukarıdaki link de faydalı olacaktır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
senin işine yariyacak uygulama şu kardeş öncelikle cihazını FUN menüsünden FCS parametresini bul oradan INI parametresine gel entıra 3 saniye kadar basılı tut fabrika ayarlarına getir ondan sonra şu işlemleri yap, atv 312 ye com aı1 +10v uçlarına 10k pot bağla bu potla kullanacağın yavaş devir için hz ayarla mesela 10 hz bu hz çalışa bilmesi için LI1ve + 24 kumanda butonunun hafif bastığında kapanan kontağa bağla yani hafif birincikez bastığında pot ile ayarladığın yavaş devir 10 hz de çalışacak şimdi gelelim 2. hıza SET menüsündeki SP2 parametresi senin yüksek hız yani butona ikinci kezbasıp hızlı çalışacağı frekans parametresi bunuda mesela 40 hz yapalım kablo bağlantısı ise yavaş hızda çalışmasını istediğin butonda bağladığın LI1 ve +24 var LI1 ile hızlı konumda çalıştıracağın butonun 1 bacağına köprü at diğer bacağına ise LI3 bağla yani çalışma şekli şu ilk bastığında LI1 ve +24 kısadevre olacak iknci bastığında LI1 +24 ve LI3 kısadevre olmuş olacak bağla çalıştır
 
kardeşim senin işlemin için gerekli ayarlar sırası ile şöyle
1- vinc kumandasının bir yönünün yavaşına bastığında bir röle çeksin buradan LI1 e sinya gitsin bir yönde yavaş çalışacak örn ( 400 d/dk 20 hz)
2- vinc kumandasının diğer yönünün yavaşına bastığında ikinci bir röle çeksin buradan LI2 e sinya gitsin diğer yönde yavaş çalışacak örn ( 400 d/dk 20 hz)
3- her iki yönün hızlı butonlarının çıkışlarını birleştirip buradanda üçüncü bir röle çektir.bu röle çektiğinde LI3 e sinyal gidecek bu sinyal geldiğinde motor normal devirde dönmeye başlayacak örn.( 1420 d/dk 50 hz)
Bu ayarlamalar esnasında yapman gereken atv 312 nin LSP(düşük hız) HSP(yüksek hız) ayarlarını girmelisiniz.
Ayrıca vinçte kullandığınıza göre hızlanma ve yavaşlama rampalarınıda yapmalısınız.bu ayarlar kalkış rampası ACC Duruş rampası DCC olarak geçer bunları yaklaşık 2.5 olarak ayarlayabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst