atmega8 usbden programlama yardım.

casper2

Üye
Katılım
17 Nis 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
49
atmel atmega8 işlemciye program yükleyeceğim usb üzerinden birtürlü pcye tanıtamadım. vcc ve gnd uclarını bağlıyorum fakat data- ve data+ uclarını hangi bacağa bağlanacak . bende driver var. bağlantı şeması varsa verebilirmisiniz..
 
Atmega8 usb donanımına sahip olmadığı için bootloader yazılımında hangi portlar kullanıldıysa onlara bağlamak gerekir.
Çeşitli uygulamalarda genellikle d- için pb0, d+ için de pb1 kullanılmış, siz ne tür bir çalışma yapıyorsunuz?
 
yani harici programlayıcı olmadan kendi yöntemlerimizle yükleme yapabilirmiyiz. yapacağım çalışma harici on off açma kapamalı devre var rölenin açıkmı yoksa kapalımı olduğunu atmega usb üzerinden bize durumunu verecek yazılımını biz kendimiz yapıyoruz fakat pcye donanım olarak gösteremedikki.kristali12mhz kullanıyoruz doğrumu?
 
Anladığım kadarıyla mcu program hafızası henüz boş, bu durumda doğrudan usb'ye bağlayarak programlamak mümkün değildir, programlayıcı kullanmalısınız.
 
programlayıcıyı nerden temin edebilirim. ama atmega8 ankaradan aldığımız firma programlayıcıya ihtiyaç duymadan programlayabilirsiniz diyor kafam çok karıştı.pc görmediği için driveri pcye yükleyemiyoruz
 
Son düzenleme:
En kolayı paralel port ile programlamak olur

ispsch.gif



Tampon entegre kullanmazsanız(port için risklidir) :

atmega8_isp_sp2.gif
 
serial porttan programlama yapılabilir fakat bizim serial portla işimiz yok.. devre devamlı olarak usbden kontrol edilecek.yani usbde olan 4 ucu direk olarak atmega8 e bağlayarak tanıtabilmek.
 
Herhangi bir yazılım yüklenmemiş mcu'yu usb aracılığıyla programlamak mümkün değildir, firma size hatalı bilgi vermiş.
 
Herhangi bir yazılım yüklenmemiş mcu'yu usb aracılığıyla programlamak mümkün değildir, firma size hatalı bilgi vermiş.

size katılıyorum.serial porttan bağlantı kurabilirmiyim.porttan bağlantı kurup kurmadığını nasıl anlayacağım driver yüklememiz gerekmeyecek mi ?şöyle açıklayıcı bir bilgi bulamadım ..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,752
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst