Astrolojiye İnanıyor musunuz?

Katılım
14 Şub 2024
Mesajlar
13
Puanları
1
Forumda epey araştırdım ama böyle bir konuya rastlamadım. Burada hiç konuşulmaması şaşırtıcı diyebilirim :) Bunun anlamı ya ilgilenilmiyor ya da unutulmuş galiba bilemedim. Bu yüzden sormak istedim; astrolojiye inanıyor musunuz? Hatta burcunuz nedir? diye sormuş da olayım. Benim cevabım evet. Astroloji son yıllarda ülkemizde epey popüler bir hale geldi. Belki siz de gündelik hayatta bu soruyla sık sık karşılaşıyorsunuzdur. Kimisi inanıyor kimisi inanmıyor, kimisi nefret ediyor, kimisi de eğlenceli buluyor ve sorun etmiyor.

Peki gerçekten inanılır mı? Evet çünkü tanıdığım insanlara ve burçlarına baktığımda birebir burçlarını yansıttıklarına vakıf oldum. Bazen yanıltan da oluyor ama onlar doğum haritasına göre değişiyor. Mesela diyelim ki, Akrep burcu insanısınız. Burcunuzun özelliklerine, yaptıklarınıza ve insanların görüşlerine bakarsanız sizi şaşırtabilir. Daha da önemlisi astroloji sadece burçlarla sınırlı değil. İçerisinde bir sürü alan var. Dekanlar, evler, gezegenler, taşlar, açılar vb. gibi epey alan içeriyor. Bunlara baktıkça şaşırmıştım, bu yüzden merak sarmıştım. Çok vakit bulamasam bile denk gelince epey keyif aldım diyebilirim.

Mevcut burcunuz klasik Güneş burcunuz oluyor ki onunla ilgili zaten az çok bilginiz vardır. Bunun üzerine biraz araştırma sonucu epey bilgi edinmiştim ve şimdi onu paylaşmak isterim. Diyelim ki Koç burcusunuz. Koç burcunun dekanlarına (Kaynak: Koç Burcu Dekanları) bakabilirsiniz. Bunun yanı sıra 1. Ev'e (Kaynak: Astrolojide Birinci Ev) bakabilirsiniz. Üstüne bir de doğum/doğal taşına (Kaynak: Koç Burcu Doğum Taşları) bakabilirsiniz.

Benim burcumla alakam yok mu diyorsunuz? Pekala bu durum ikiye ayrılır. Birincisi doğum haritanız çok farklıdır, ikincisi arada kalmışlardan olabilirsiniz. Doğum haritanıza bir astrolog çok güzel açıklık getirebilir ama arada kalmışlar için şöyle bir şey var kaynak: Sınırda Doğan Burçlar. Buna da iki burcun arasında doğanlar diyoruz ve bu durumda olanlar gerçekten asıl burçlarıyla fazla alakalı olmayabiliyorlar. Biraz fazla uzattım kusura bakmayın ama sizin görüşleriniz nedir sorayım dedim. Herkese iyi tatiller, iyi mesailer dilerim...
 
Son düzenleme:
Bakınız : Barnum-Forer etkisi...

Bana göre bu kadar saçma sapan bir şeyin bu kadar taraftar toplaması hayli ilginç. Ben bunu insanın inanma ihtiyacına yoruyorum ama her vaka ayru ayrı incelense yeridir.
 
Evet burada astrolojiye karşı mesafeli yaklaşılıyor anladım artık ama şunu söylemem lazım konuya din karıştırmak insanları manipüle etmek oluyor zira astrologların öyle bir gayesi yok. Herkese kolay gelsin.
 
Evet burada astrolojiye karşı mesafeli yaklaşılıyor anladım artık ama şunu söylemem lazım konuya din karıştırmak insanları manipüle etmek oluyor zira astrologların öyle bir gayesi yok. Herkese kolay gelsin.
burcun ne olursa olsun veya yükselen burcun fark etmiyor. neden mi? elektrik ne şakayı sever, ne gevşekliği ne de burçları sever. sevdiği ve bildiği bir kaç şey vardır. bilgi, eğitim ve dikkat...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,780
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst