Assembly Ögrenmek istiyorum

Katılım
7 Nis 2011
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba Arkadaslar,

Assembly programlamayi ögrenmek istiyorum. Elimde sirketigin verigi atmel18 ve programer var. Baslangic icin 3 LEDlere devre karti yaptim ve üzerine denemek icin hazir olan programi yükledim, sonuc basarili LED yanip sönüyor
Ama 0 dan program yazmak istiyorum Assembly ile
Programlama bilgim: 0
Elektronik bilgim iyi derecede

ilk olarak C dilini ögrensemi? (Görsel Programla), yoksa direk olrak assemblymi kafa yorsam uygulami



Not: Almanyada yasadigim icin bazi teknik terimleri yanlis yazmis olabilirim, hatam varsa affola
 
ben elektronik okudum lisede, pic programlama istersen sıfırdan başlayabilirsin, pic16f84 bu işe başlangıç için iyi diyebilirim. "isis" ve "picpro" programları sana faydalı olacaktır bu konuda :)
 
tesekkürler inceliyorum :)
 
Haluk Gümüşkaya'nın ''mikroişlemciler ve 8051ailesi(alfa yayınları)'' adlı kitabının işine yarayacağını düşünüyorum.bende şuan assembly üzerine çalışıyorum,örnek programramlara ihtiyacım var yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
 
Assembly öğrenmek sadece kendinize zulmetmek olur bence. Okulda bize assembly dahil 8 dil öğrettiler 9. ben öğrendim c#
Elektronik programlamanın en mantıklı versiyonu .net compact framework destekleyen cipsetle calısmak. en basiti sacma döngülerle sürekli bir şeyleri kontrol etmeniz gerekmez olay bazlıdır. bir olay gerçekleşince sizi haberdar eder. calısma mantığı budur. diğerinde sürekli bir döngü ile siz kontrol edersiniz ki bi noktada ciddi sıkıcı geliyor. neyse .net CF güzel olsa da cok cip yok gibi. o yüzden alternatif bence arduino board.
arduino board - Google'da Ara

Kendi USB programlayıcısı ve yanlış hatırlamıyorsam 18 tane çıkışı var. bunu Ana board referans alıp geri kalanları bi katmana dizip bağlayabilirsiniz.

c ile programlanıyor ki assembly den cok daha kolay ve cok daha geniş alana yayilmiş kullanımı vardır.

Neden pic ve benzeri işlemciler değilde bu. cünki ek parça temini kolay. gps gsm kızıl ötesi sensörler dahil bir sürü hazır kit mevcut. fiyatı tc de 59TL yurtdısında daha da ucuz. ebayda bir sürü parça ile 30$ falan

Atmel18 veya türevi bir şey aldın veya pic aldın. yok devre ciz işlemciyi oturt programlayıcı harici bağla vs bir sürü dert arduino da cıkıslar ve programlayıcı hazırda geliyor bu gun bi pic programlayıcı 20 30 tl. kaldı ki arduino nun daha ucuz modelleri de var üzerine lehim atılabilien.

sonrasında Assembly mi görsel programala mı? sorusuna işin doğrusu ikisini de bilen biri olarak assembly ye uğraşma DEvir artık su. bir şeyi ne kadar hızlı halledebiliyorsun o önemli . bir şeyi yapmak artık önemli değil artık herkes program yazıyor onemli olan hızlı geliştirmek hedefe hızlı gitmek.
Ayrıca c hiç de görsel değil. c# ile cidden programlama yapsanız c ile vs ne kadar kendime eziyet etmişim diyeceksiniz de iste. bi de kafalarda assembly DAHA GÜCLÜ Assembly DAHA YETENEKLi vs gibi garip şeyler geçmesin. Yine diyorum su an da önemli olan aynı seyi hangisi ile daha hızlı yaptığınız önemli. ve ne kadar hızlı yapıyorsanız o kadar kolay demektir.
c# hiç karıstmıyorum dil olarak simdilik C atmel18 vs bilmem işlemci olarak da direk arduino candır. sonrasında FEZ kitleri görünce arduino biraz daha basit kalacak ama simdilik candır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,882
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst