asenkron motor

umit08

Üye
Katılım
2 Eyl 2007
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaslar benim bu konu hakında uzman olan arkaslara bir sorum olaca ilgilenen arkadaslara şimdiden tesekurler elimizde bulunan kucuk boyutta tasıyıcı bantımızı kontrol eden 380 volt 0.64kwlik yıldız baglı 1340d/dk lık birmotorun ve buna baglı bir reduktor bulunmakta benim bu motordasadece kontaktorle yol almaktadır motor ileri yonde calısırken motoru el kuvetimle durdura bilmekte ve geriye dogru kuvvet uyguladımda motor geri dogru calısmaktadır bunun nedeni hakında bilgisi olan arkadaslar bilgilerini paylasırsa sevinirim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sn ümit ;
Dediğiniz durum motorun çalışma mantığına ters bir durum 3 fazlı motorlarda ancak 2 faz yeri değişirse devir yönü değişir. (Yada manyetik alan yönü değiştirilirse stator ters çevrilirse)
Elle durdurulabiliyorsa motor birde üçgen bağlantı deneyin.
Yıldızda motor gücü düşük olur.
 
Son düzenleme:
0.64 kw motoru üçgen baglarsa kesin yanar :D
bence voltajda sorun olabilir
 
Sargıları ölçseniz iyi olur, normal bir durum değil...
 
motor 2 fazda çalışıyor olabilir.20 yıllık iş yaşamında 2 kez karşılaştığım bir arızadır.Normalde 2 faza kalan motor sigorta termik attırır. Çalışmaz.yıllar önce bir motorun ters döndüğü söylendi inanmadım (tek kontaktör vardı)bir süre sonra motor gözümün önünde terse çalıştı.gözlerime inanamadım.Ölçtüğümde kontaktörün 1 fazı geçirmediğini farkettim.Yük çok az olduğunda bu gibi durumlar olabiliyor.
 
alidemir017 arkadasımızın dedigine katılıyorum fazlardan birinde problem var voltaj yeterli gelmiyor ayrıca 4 kw kadar motorlar yıldız baglanır ama sen yine motorun etiket degerini incele orada baglantısı hk.net bilgiyi bulabilirsin eger etiket yoksa motor calısırken amp.ölc 1.25-1.30 arası akım ceker.
 
Motor, iki faza kalmıs, kontaktör, termık, klemens vs de gecırmeyen bır ünıte var.Benımde, satıh taşlama makınasının, soğutma suyundakı demırlerı ayıran mıknatısı cevıren motorda basıma geldı. Motor zaman zaman aklına estiği yönde dönuyordu.Termık röle bır faz gecirmiyordu..yenıledım, düzeldi..
.
 
valla yeni bişey daha ögrendim teşekkürler.tersi dönmesini anlıyorumda yani motoru elinle ne tarafa çevirirsen o tarafa dönmesini anlayamadım.
 
Evet motor iki faza kalmış olabilir benimde aynı olay bir kere başıma geldi, elimle durduruyorum duruyor diğer yöne ters yöne çeviriyorum ters yöne dönüyordu ölçümler sırasında fazın birinin gelmediğini anladım, motor iki faza kalmış.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst