Ariza var

Belki de yanlış meslektesin.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İşi bilmiyorum ögrenmeye çalişyorum mesleğim bu artik siz abilerimize düşen bildiğiniz kadar yardimci olmak yol göstermek. Taş yerinde ağırdır... kimse kimseyi sevmek zorunda değil ben yazdim Allah razi olsun bir çok arkadaş abilerimiz yardimci oldu yol gösterdi kimse anasinin karninda öğenmedi piyasayi yeni gördük okulda biz bunlarn hiç birini görmedik.. çoğu arkadaş laf olsun diye elektrikcinin işini elktirkciye birak demiş ben onlar kadar anlasam onlara böyle yazmazdim..!
Sorduğun sorulara baktıgında öğrenmek istediğinin farkındayım yalnız sorarken insanları yazmakta tereddütte bırakıyorsun.
Şunuda söyliyim ben burdaki insanlardan mesleki olarak bir çok konuda birşeyler öğrendim öğrendiklerimi başkalarına anlattım.Bilgi paylaştıkça çoğalır.
Son sözüm sen bu mesleğe geçmeden keşke burdaki o sorulara cevap veren insanlardan manevi olarak birşeyler öğrenseydin.O zaman daha başarılı olursun.Yaşın kaç bilmiyorum ama benım yaşım senden küçüktür yazdığın cevaplara bakınca
 
kardeş sen işin mantığını kavramaya çalışmalısın önce.. benim kanaatim bu yönde.. çünkü bazen o kadar basit sorular soruyorsun ki işin mantığını almadığın belli oluyor.. birde elektrik tehlikeli iştir bilgisizliğe ve dalgınlığa gelmez canından olursun Allah korusun..
 
Hocam sistem açılmadıgi için her yere tek tek komut yolluyormuş prgramsal bir prblem var galiba a1 a2 de enerji yok olmamasinin sebebi de oymuş tşk edrim servis bakacak
 
O makınada PLC olduguna göre, ekranıda olmalı ve o ekranda arıza sebebini de yazar.
Veya ışıklı/ sınyal lambası ile arıza sebebi beelirtilir.
Bıorazda onları takıp edin.
Serzenişde bulunman sana puan kazandırmaz.
Hocam servis geldi bakti uzerinde böyle birsey varmiş rest atti düzeldi bu nedir ?
20170207_100852.jpeg
 
bu tip bir cihazı ilk defa gordum pdf e şöyle bir baktımda bu bana sanki akım ayarlı dc güç kaynagi gibi geldi motor dediği motor kontaktörünümü kastedti onu anlamadım yani bu cihaz kontaktör bobin akımınımı ölçüyo yoksa motor akımınımı mümkünse cihazın bulunduğu şemanın projesini atarmısın merak ettimde nasıl bağlanmış :D
 
Dediğiniz gibi, kısa devre/aşırı akım korumalı besleme devresi.Zaten 24 volt DC gerilim giriyor. BU cıhaz arada koruma görevi görüyor. Arzıa kontagıda var, bununla mıtlaka lamba veya plc ıle arza belirtisi vermektedir.
 
Dediğiniz gibi, kısa devre/aşırı akım korumalı besleme devresi.Zaten 24 volt DC gerilim giriyor. BU cıhaz arada koruma görevi görüyor. Arzıa kontagıda var, bununla mıtlaka lamba veya plc ıle arza belirtisi vermektedir.
valla ustam o zaman bana sorarsan gereksiz birr (tabiki normal emniyet tedbirlerini işin içine katmıyorum)cihaz ne kadar çok emniyet devresi uzun vadede o kadar cok arıza demek heleki benim gibi tozu bol olan bir ortamda çalışıyorsanız :D o lucb serisi cihazların şimdiyee kadar bobinlerinde sorunla karşılammadım ama kontak bloglarında bozulmalar oluyor genelde surekli sağ sol yapanlar bozuluyor bizimkilerde fren parçaları falanda var ama uğraşması uyuz bir cihaz kaç kere şytan dedi vur yere git kontaktör termik tak ama yer problemi var:D
Bu cihazlara sök tak yapan arkadaşlara tavsiyem parçalarda çok hassas tırnaklar var yani 0 konumunda takmanız gereken bir parçayı 1 konumunda takarsanız tırnaklar kırılıyor çöp oluyor uygulamalı denendi :D:D:confused:
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst