arçelik 6220 bulaşık makinası

yassin82

Üye
Katılım
10 Mar 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
42
arçelik 6220 bulaşık makinam var. yıkamayı tamamen yapıyor ve bitiriyor fakat hiç bir aşamada suyu ısıtmıyor. galiba gelen suyun sıcak olduğunu algılayıp hemen yıkamaya geciyor. rezistans bosta 28 ohm gösteriyor ve 1800 w boru tipi şok ısıtmalı rezistansa sahip,calışırken kontrol kalemi ile baktığımda her iki uctada enerji gösteriyor. rezistans üzerindeki termik takılı kalmıs olabilir mi? evdeki imkanlarla ölçü aleti ile ölcüm yapamıyorum. ne sorun olabilir?? ayrıca baska bir bölgesinde ntc var. söküp ölcüm yaptıgımda ortam sıcaklıgında 50 kohm soguyunca 80 kohm civarı ısınınca 35 kohm civarı gösteriyor.
 
elektronik kart üzerinde ki ısıtıcı rolesinin ayaklarında lehim atıklığını kontrol edin. fiziksel bi sorun görünmüyor ise elektronik kartı değiştirin. Elektronik kart pano içersinde Yıkama * Bitti ışıklarının hemen arkasında
 
elektronik kart tamemen bozuk olsa program ilerlerken durma,takılma yada programı yanlış yürütme gibi birşey söz konusu olmaz mı? fakat böyle birşey yok,program işlevlerini yerine getiriyor takip ettiğim kadarıyla
 
kaynak ustanın dediği gibi kart üzerinde röle ayaklarında lehim patlağı var.kontrol edip lehimi tazeleyiniz.
 
Elektronik kart tamamen bozuk demedim elektronik kart üzerinde çalışan kaç tane devre var. bu makina suyu ısıtmasa da program takılma türü sorunları yapmaz. soğuk yıkama ile program bitirir. Siz söylediğim lehim atıklığını kontrol ettiniz mi?
 
eve gidince ilk işim ona bakmak olacak. heralde kapagın iç tarafından acılıyordur o bölge. umarım lehim sorunudur. teşekkürler
 
maalesef soguk lehim,açılmıs kopmus baglantı da görmedim kart üzerinde. yeter artık dedim,tamirci çagırdım. beyni arızalı dediler.
 
beyin dedikleri elektronik kart. servisden kart alıp değiştirebilirsiniz. 17-20 tl arasında. yetkili servis 50-60 tl civarında değiştirir ve 1 sene garanti verir.
 
Öncelikle merhaba. Teknik servisi aramadan önce buradan bilgi almak istiyorum. Evimde Arçelik 6220 E bulaşık makinesi var. Su hortumunu taktım suyu açtım. Elektriğe taktım ve 1. programa getirip başlattım. Ama herhangi bir ses gelmiyor makineden. Ne su alıyor ne pervaneleri dönüyor. Sessizce bekliyor. Sorunu ne olabilir ya da sorunun ne olduğunu nasıl bulabilir? Şimdiden teşekkür ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,660
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst