Arçelik 5300E çamaşır makinesi arızası

seyyahhh

Üye
Katılım
7 Haz 2010
Mesajlar
20
Puanları
1
Merhaba,

Arçelik 5300E model çamaşır makinesi normal ya da kısa programda yumuşatıcı konumunu geçtikten sonra sıkmaya başlıyor ancak tamamlamadan devir kısmında --- işaretli ışıklar yanık vaziyette kalıyor programı tamamlamıyor. Kapatıp sıkma konumunda çalıştırıldığında sıkmayı çoğu zaman tamamlıyor. Pompa motorunu kontrol ettim herhangi bir sıkışma problemi yok içine su aldığında tahliye hortumunu bir kovaya alıp su tahliyesini gözlemledim sorun yok su tahliye ediyor. Elimde bir tane çıkma su pompası vardı onu taktım onunla da denedim sorun aynı devam ediyor. Kapı kilidi daha önce bozulmuştu açma yapmıyordu onu değiştirmiştim onun çalışması normal. Makine tüm devirlere çıkabiliyor motor çalışması normal.

Bu sorunun kaynağı nedir acaba? ne yapmam gerekir? Program cihazı mı arızalı arızalı ise hangi parçada sorun olabilir?

Teşekkürler.
 
prostat hortumunda hava kalıyor olmalı.alttaki havadanlığı çıkarın içini temizleyin.
veya prostat arızalı olabilir.
 
sevgili kardeşim ekranda -- işareti üretici pompa sorunu olarak belirlemiş...eger pompada sorun yoksa prostat (diğer deyişle su seviye anahtarı) hortumu ,hortumun bağlandığı havadanlık ,prostat ın kendisinde bir sorun olabilir...
başka bir arızada hortum ve prostatın içinde fazala deterjan dan kalan köpük oluşumuda bu arızaya neden olabilir
 
Havadanlığı temizledim içinde deterjan birikintisi vardı, açmışken hız kontrol kartını da çıkarıp kontrol ettim, soketlerini kontrol ettim. Makine normal bir şekilde işlemini tamamladı, düzeldi sanırım. Tekrar yıkama yaptığımda da sorun çıkarmaz ise problemim çözüldü demektir.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst