Arçelik 24000 btu

yusuf.kzl

Üye
Katılım
13 Haz 2017
Mesajlar
6
Puanları
1
Konum
Tatvan
iyi günler Arçelik 24000 BTU sıplit klima montajını yaptık iyice vakum yapıp gazını net olarak şarj ettik dış kondanser de güzel bı ısınma var ama iç ünitede soğutma hiç yok dönüs ve basınç borum sürekli ılık neden olabilir

Sent from my HUAWEI G7-L01 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
4 yollu vana kaciriyor olabilir buyuk ihtimal. Gaz basinclari ve cinsi nedir?
 
R22 için 7 bar çok yüksek.

4 - 4.5 bar ideal.

7 barda soğutma modunda dış ünite kondenser aşırı ısınır iç ünite ise buharlaşma basıncı yüksek ve ısı yüküde varsa ılık üfleme sorunu yaşarsınız.
 
sistem tikanmis olsa basinc vakuma yada sifira dogru iner. Sizin soylediginize gore durum vakum yada dusuk basinc sorunu yok sorun basincin yuksek olmasina karsin sogutma yok. Bu durum iki sonuca cikiyor.

1-) 4 yollu vana emisle basma gazini karistiriyor gaz ic üniteye gitmiyor. Bunu nasil tesbit ederiz 4 yollu vanaya gelwn 4 boruyu tek tek elle yada termometre ile sicakligini kontrol ediniz. bu kontrol sonucu 4 borudan ikisi ayni diger ikisi ayni sicakliklarda olmali. mesela kompreaor basmasi ile kondensere giden hat sicak diger iki boru soguk olmali. 4 yollu vana iceriden gaz kaciriyorsa bu durumda 1 hat sicak diger hatlar ilik olur.

bu noktada cihaz çalışırken 4 yollu vanaya 3 yada 5 kez enerji verip biraktirin sesini kontrol edin dwgisme oluyormu bakin.

2-) ikinci konu kompresor icerisindeki bazi bolumlerde yuksek basinc kismindan dusuk basinc kismina dogru catlak yada kirik olabilir. bu durumda kompresor gazi sisteme basacagina kwndi icinde bypass eder. bu durumu sea olarak duyabilirsiniz yada kompreaorun sicakligi bir sure sonra asiri yukselecek termik acacaktir.

bu kontrolleri yapmanizda fayda goruyorum.
 
Dört yollu açmıyodur ve bi cep bilgi ısıtmada gaz vermeye çelışıyosundır ona dikkat etmelisin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst