Apartman Zil Seviyesi Düşük

dogabalkis

Üye
Katılım
12 May 2010
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
37
İyi çalışmalar sevgili arkadaşlar ve sevgili teknik öğretmenler..ben 4 bloklu bir sitede her apartmanda 5 kat ve 20 daire var fakat her blokta aparmanın zillerinde temazsızlık(bazen çalıp bazen çalmama) ve zil sesini az alıyoruz.Binalar 5 senelik fakat 1 haftadan beri böyle.Buna tesadüf olarak da sitemizin kapıcısı akrabasının bu işle uğraştığını ve her apartmanda bulunan zil kutularının değişmesini 100 TL den(100*4=400 TL) olduğunu söyledi.Burada sorun öncelikle neden olabilir? Kasıtlı yapılan birşey midir? Marmara Üni. elektronik 1. sınıf öğrencisiyim fakat zil tesisatlarında neden böyle birşey olduğunu anlayamadım ki bütün 4 blok aynı anda öyle olması tereddütde bıraktı..nasıl kontrol edebilirim.Teşekkürler ve iyi çalışmalar..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
4 bloğun aynı anda böyle bir sorunla karşılaşması tuhaf öncelikle trafodan çıkan voltajı multimetreyle bir kontrol et aynı zamanda zil kutularınında kaç voltta çalıştığına bir bak düşük voltajda ziller kısık çalar zil kutusu derken butondanmı bahsediyorsun yoksa dairelerin icindeki zillerden mi bahsettin onu anlayamadım.
 
dairelerin içindeki ziller için düşük çalıyor bazende hiç çalmıyor
 
sorun zil kutularından değildir muhtemelen trafo kaynaklı bir problem her dairedeki zil kutusu aynı anda bozulmaz trafoları bir kontrol edin yenisiyle değiştirin sorun büyük ihtimalle ortadan kalkacaktır.
 
peki bizim daireinin içindeki ziller elektronik audio zilleri 5 yıl oldu gerçi orun her binada var fakat o zillerin ömründen kaynaklanan sorun olabilirmi ?
 
birde zil trafosunu bodrumda bi yeremi koyarlar yoksa kapı otamatiğinin oduğu girişemi ?
 
Zillerin ömründen de kaynaklanabilir tabi fakat hepsi aynı anda hata verdiğinden böyle düşünmek yanlış olur.Zil trafosu genelde bina kapısının arkasında yukarıda bir yere monte edilirler.
 
slm arkadaşlar ben elektrik teknikeriyim fakat zil devresi hakkında pek bilgim yok sizlerin yardımına ihtiyacım var.apartmanımda dışardan zili çaldığımızda dairenin içerisindeki ses dış kapının oraya geliyor ve sesli konuşma çok düşük.arıza trafodan ise bunu nasıl çözebilirim.trafoyu ölçme yada yenisi ile değiştirme bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum [email][email protected][/EMAIL] şimdiden cvplarınız için teşekkür ederim.
 
Sceam44 Konuşma sistemlerindeki arızalar çoğunlukla elekronik oluyor dış kapıda bulunan buton ve konuşma sisteminin ana paneli nemden etkilenip elektronik arızalar çıkarabiliyor eğer her katta normalde bu sıkıntı varsa konuşma sisteminin ana modülünü markanın servisine söküp götürmen iyi sonuç vericektir eğer adi zil tesisatı olsaydı bir fikrim olurdu zil ses seviyesi düşükse trafoyu ölç felan gibi,ama elektronik arıza geliyor ilk anda aklıma ,bide apartmanın girişindeki buton panelini silikonla felan etrafını iyi izole etmek gerekiyor arızayı giderdikten yeni arızalar çıkmasın diye,kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,831
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst