Anakart Ethernet soketideki şey nedir?

noname92

Üye
Katılım
13 Mar 2023
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
31
WhatsApp Image 2023-09-01 at 16.36.15.jpeg
Anakartın Ethernet portu çalışmıyordu. Ben de soldaki soketi aldım. Söktüğüm soketin içerisinde (sağda) işaretlediğim yer (bobin gibi olanlar) nedir ve ne işe yarar? İkinci olarak bilen varsa 750 yazan çip nedir ne işe yarar
 
Teşekkür ederim. Aslında pci olarak internet kartım vardı. Ama neden tamir etmeyim diye elim durmadı. ethernet portunu söktüm ve yeni aldığımı taktım bilgisayardan buzzer tek bip sesi geldi ekran gelmedi. Eskisini tekrar lehimledim bu kez bilgisayar açıldı ama internet portu çalışmadı. Sonra biraz kurcalayınca ledin biri çift yönlü 2 farklı ışık yanan var. Bunların yeri değişik olduğu fark ettim. Şimdi yeni aldığımın ledlerin yerlerini eski port gibi değiştirdim. Daha denemedim fakat acaba içerisindeki devreler de farklı mıdır diye sormak istedim.
 
1693581573152.png

Benim anakarttan çıkanın datası da böyle ama aldığımın datasheet bulamadım.
Genel olarak dediğiniz gibi aynı.
Elimdeki sağlam olan UDE marka RU4-GB-0002 1828dee diye bir yazı var üzerinde başka bir şey yazmıyor. Dolayısıyla bunlarla bir datasheet bulamadım. Ama muhtemelen aynı sadece led diyot yerleri farklı olduğundan anakart çalışmadı.
https://www.ude-corp.com/product/category/23 burada bir sürü RU4- ile başlayan şeyler olsun başka kodlar olsun bilgiler var RU4-GB-0002 diye bir şey yok. Bendeki şansı seveyim :)
 
Son düzenleme:
Konunun havada kalmaması ve bilgi paylaşımı olması amaçlı güncel durumu yazmak istedim.
Anakartın orjinal portunun (foxconn marka) ışıkları sağda çift taraflı "orange ve green" ışık sol tarafta "yellow" led vardı. Benim yeni takacağım portta (UDE marka) tam tersi idi. Dışındaki metal kabı sökerek bu ledlerin yerini değiştirdim ve anakarta monte ederek lehimledim. Anakart çalıştı bios ekranını gördüm. İşlemci ve ramleri tanıdı. Sistemde hdd ve ssd olmadığı için Windows'u açıp internetin çalışıp çalışmadığını deneyemedim. Ama hiç açılmıyordu görüntü vermesi beni sevindirdi. Orjinal portun datasheetinde (resimle paylaştım) 470pF değer varken taktığımın değeri 0,1μF (100000pF) diğer değerler aynı. Sadece bu beni endişelendiriyor. Ne işe yaradığını ise elektronikçi olmadığım için bilmiyorum. Bunun haricinde görüntü vermiyordu şu anda veriyor yani.
İyi günler dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst