anahtarlama transistörü hangisi?

yedinumara

Üye
Katılım
23 Haz 2011
Mesajlar
37
Puanları
1
arkadaşlar uzaktan kumandalı bir araba vardı az önce bozdum ve araştırırken sorunun anahtarlama transistöründe olabileceğini öğrendim. çünkü araba ileri gitmiyor ama geri gidiyordu.. kardeşimin oyuncağıydı halledebilirsem iyi olacak. elim havya tutar ama hangisi anahtarlama yapan transistördür bilemiyorum.. yardımcı olabilecek varsa gerçekten çok sevinecem..
 
böyle hiç bişey yapamayız.sen en iyisi transistörleri sök sağlamlığına bak.ancak öyle anlaşılır.
 
böyle hiç bişey yapamayız.sen en iyisi transistörleri sök sağlamlığına bak.ancak öyle anlaşılır.

devre aktifken bir transistörün çok fazla ısındığını farkettim. bu bozuk transistör olabilir mi?

ayrıca bozukluğunu multimetre ile nasıl ölçerim?

ayrıca yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
 
ısınanı değiştir genelde uzaktan kumandalarda fazla ısınması istenmez
 
ısınanı değiştir genelde uzaktan kumandalarda fazla ısınması istenmez

birden fazla transistörün bozulmuş olma olasılığı nedir?
oyuncak araba sadece ileri gitmiyor geri sağ ve sol yapıyor.. ama transistörlerden ikisini çıkarıp ölçüm yaptım 750ohm civarındaydı ikiside.. ve nedense bana 4-5 tane daha böyle var gibi geliyor..
 
motoru kontrol ettinizmi genelde motorları çok çabuk bozuluyor. mekanik sıkışmalar olabilir.
 
motoru kontrol ettinizmi genelde motorları çok çabuk bozuluyor. mekanik sıkışmalar olabilir.

evet kontrol ettim. 3.7v 400mah bir pil vardı +, - kutuplara düz ve ters bağlayarak iki yönüde kontrol ettim. keşke sorun motorda olsaydı. hemen bi tane takardım..

bu arada bu problem arabanın pili yüzünden oldu. uzun sürede dolması ve çok az gitmesi üzerine model uçak pili vardı onu kullanmak istedim.. ni-mh 1000mah idi.. birkaç dakika sonra son sorunlu halini aldı ne yazık ki.. düşünmeden hareket ettim biraz.
 
devreyi kulakdan duyma ile kontrol etmemelisin normalde bu araç kaç voltla çalışıyor pil gerilimini sağla ve pillerden çıkan kabloların pcb ye başlandığı noktadan ilerleyerek ilk önce karttaki besleme kısmına bak kondansatörlere bir göz at şişen ısınan varmı dirençlere bak kararan ısınan varmı bu noktalardada verdiğin gerilimi kontrol et o devre elemanın üzerinden geçiyormu ben dijital avometre ile transistör sğlamlık kontrolünü mecbur kalmadıkça kullanmıyorum analog avometreler var ibreli onunla ilk önce transistörün tipine bak npn mi pnp mi felan ona göre ölç aten sağlam kontrolünü biliyosundur ilk önce kart beslemesine bir bak oradaki diyotlarıda ihmal etme onların biride kısadevre olabilir dediğim gibi yaparsan çok rahat bulursun beslemeden başla kısım kısım ölç zaten kompleks bir devre değil
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,350
Kullanıcılar
450,093
Son üye
plmkenan

Yeni konular

Geri
Üst