Altay tankı modeli görücüye çıktı (IDEF’11)

ceyhanII

Üye
Katılım
14 Kas 2008
Mesajlar
389
Puanları
1
İstanbul’da Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın (TSKGV) ev sahipliğinde düzenlenen 10′uncu Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na (IDEF 2011)katılan Otokar, ilk Türk Ana Muharebe Tankı Programı dahilinde geliştirdiği tasarımın birebir ölçekli modelini (mock-up) sergiledi.
Motor ve bazı sistemlerden yoksun olarak sergilenen model, büyük ilgi gördü.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Savunma Sanayi Bakanı Vecdi Gönül, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen’in birlikte yaptığı sergileme töreni, IDEF 2011’in önemli etkinliklerinden birisi oldu.
Aynı gün Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile Aselsan arasında Altay Tankı’nın dost-düşman tanıma sisteminin geliştirilmesini ve üretilmesini içeren yeni bir sözleşme de imzalandı. Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar’ın, sözleşme imza töreninde yaptığı konuşmada, Altay tankının tamamıyla milli imkanlarla vurgulayak, “milli Altay tankında yabancı bir tek ürün bile yer almayacak” dedi.
2010 yılı Eylül ayında konsept tasarım aşaması tamamlanarak detaylı tasarımına geçmiş olan tankın birebir ölçekli modeli, fuarın sürdüğü 10-13 Mayıs tarihleri arasında sergide olacak.
1500 beygir motor gücüne sahip olan olan ALTAY, çeşitli mühimmatlarla birlikte kullanılabilen 120 mm‘lik 55 kalibre top barındırıyor. Her türlü tehdide karşı tankı korumak üzere tasarlanan modüler kompozit zırhlar ve mürettebatın Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) tehditlerin bulunduğu ortamlarda görevlerini gerçekleştirmesine olanak tanıyan yardımcı sistemler de bulunacak.
Otokar yetkililerinin yaptıkları açıklamaya göre, ilk prototip 2013 yılında ortaya çıkacak olan milli tankımızın 2015’e kadar toplamda 4 adet prototip teslim edilmiş olacak.

Savunma Sanayi .NET - Savunma Haber ve Savunma Teknolojileri Portalı» Türkiye'den » Altay tankı modeli görücüye çıktı (IDEF’11)
 
1500 beygir motor gücü... maşallah:D
 
Hayırlı olsun bu tür gelişmeler göğsümüzü kabartıyor.. uzun zamandan sonra savunma anlamında önemli gelişmeler var
 
itiş gücü fena. :D
 
Herkese selam, böyle haberlere hasret kalmıştık . devamı gelsin çok çok insalllah.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,407
Mesajlar
917,355
Kullanıcılar
450,313
Son üye
dnihatt1

Yeni konular

Geri
Üst