Alan Güvenlik Sistemi için yardımınızı istiyorum.

hunter_AMD

Üye
Katılım
2 Mar 2011
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
33
Merhabalar mühendislik öğrencisiyim ve bu konularda ne yazık ki bilgim olmadığı için yardımınıza ihtiyacım var . Elimizde bir iş var ve iş şu . 1.5m yarıçaplı bir dairemiz var. Bu 1.5m yarıçaplı dairemizin sadece "içerisinden dışarıya doğru çıkışta" ötecek bir alarm sistemi araştırıyorum.Sistem mobil olacak yani hareket edilebilir bir sistem ve bilgisayar kontrollü olmayacak. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu konu hakkında bi'dökümanı olan kimse yok mu :( ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sn. hunter_AMD,

Sanırım yazdıklarınız açıklayıcı olmadığı için kimse cevap yazamıyor. Örneğin 1.5 m çaplı daire ne demek? Her cins hırsız alarm sistemi dairenizi koruyabilir sadece kullanacağınız dedektörler fark edecektir. Cam kırılma dedektörü mü, PIR dedektörü mü veya manyetik kontak mı olacağına siz karar vereceksiniz. Eğer cam kırılmasını algılamak istiyorsanız cam kırılma dedektörünü kullanırsınız. Eğer hareket algılamak istiyorsanız PIR dedektörü kullanırsınız. Ya da kapı veya pencere açıldığı zaman algılama yapmasını isterseniz manyetik kontak kullanırsınız.

Talebinizi bildirirken biraz daha net yazabilirseniz sizin için de bizim için de daha iyi olacaktır.

Saygılarımla,
 
Bir cep telefonu düşünün ki cep telefonunun bulunduğu yer merkez olsun. Yukarda çap yazmışım ama cep telefonu merkez olmak üzere yarıçapı 1.5m'lik bir çember alanı düşünün. Bu çember alanının içinden dışına doğru çıkışlarda alarm ötecek ama dışardan içeriye doğru hareket olduğunda ötmeyecek. Sistemi isteyen kişi hangi alanda kullanacağını söylemedi bize sadece bir parçası olacağını söyledi.
 
Alarm çıkışı olan ve içerisinde özel yazılım olan bir kamera ile yapılabilir. Bilgisayar desteği olmaması istendiği için kameranın içerisinde bu algılamayı yapacak algoritmaların ve yorumlayıcıların olması lazım. Kamera dairenin merkez noktasının tepesinden 1,5 m çapa bakacak şekilde monte edilir.
Bu işi (özel bir cihaza gerek kalmayacağı için) bilgisayar desteği ile yapmak daha kolay olacaktır. İyi bir yazılımcıya bu işe uygun bir program yazdırılıp uygun bir kamera ile görüntü alınıp programa görüntüler yorumlatılır.
 
içeriden dışarıya hareket olduğunda uyaracak ama dşarıdan içeriye olduğda uayarmayacak uarı alarm sistei ancak bilgisiyardestekli olabilir. çünkü pır dedektörlü olanlarda her ne şekilde hareket veya basınç değişimi olursa olsun uyarı verir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,434
Mesajlar
917,585
Kullanıcılar
450,358
Son üye
Mss13

Yeni konular

Geri
Üst