AKZ-250 ile 3 EKSEN CNC YAPIMINA BAŞLADIM (Fotoğraflı yapım aşamaları)

Mekanik olarak tablayı hareket ettirmedim çünkü hareket edince köprünün altına girdiğinden benim için sıkıntı olacağını düşündüm, kulandım 2 cm çelik raylar'ın üzerinde her 1 arabanın 700kg tasıma kapasitesi var 2 ray kullandım yaklaşık 1.5 ton luk bir kuvvet söz konusu raylar üzerinde, henüz y eksenini çalıştırmadım ama matkapla yaptıgım denemelerde (matkapı takarak döndürme) herhangi bir titreşim yada sapma sıkışma olmadı sistemi temiz olarak çalışıyor. elektonrik ksımını ayarlayabilrsem herşeyi sorunsuzca test aşamsına taşıyıp sonrada sorunları çözme aşamsına geçebilmeyi planlıyorum.
 
indir.jpg

illa Proximity gerek yok olursa daha hassas olur fakat her türlü switch ile (şimdilik) işini görebilirsin...
 
Son düzenleme:
yok switch alırım o sorun değilde, ramertürk bunu z eksininin neresine takmalıyım? ekstra mekanik katlanır bir parça yapıp ordan kesilecek hermalzeme öncesi malzemenin nerede durdugunu mu bildirmek için yapıyoruz bu işlemi mantığını kavradığım an hemen montajını yapabilriim.


Ramertürk verdiğimim linkte: http://www.otomasyoncu.net/SIWIC---SENSOR,LA_241-2.html#labels=241-2

birçok sensor var neden bu kadar farklılar amaç saten nokta belirlemek değilmi? kafam iyice karıştı hangisini almalıyım?


Çok teşekkürler güzel bilgiler için, paylaştıkça çoğalması dileği ile.
 
Z ekseni en üst noktasına konur bu sayede makina sıfırlandığında Z ekseni yukarı doğru kalkar ve switche değdiğinde buranın Z ekseninin sıfırı olduğunu tespit eder ve bundan sonraki tüm hesaplar bu referans noktasına göre yapılır.
Birçok switch olmasının nedeni amaca ve mekaniğe uygun montaj içindir. Ayrıca proximty sensörlerin PNP ve NPN türü mevcuttur.
 
zaten ben tüm eksenlere limit switçleri koyacağım benim bahsettiğim switch spindleın matkap ucuna falan takılıyor bazen ve metal malzemeye değerek duruyor bunu sormuştum zaten tüm eksenlere dediğim gibi 6 adet swtich ekleyeceğim. ze ekseninin üstüne ve altında ve tüm eksenlere tabiki
 
Bisi fark ettim.Az once bir yakinimla konusuyodum..Ramer abi sen yazdin mi herkes okuyu..haber olsun..
 
zaten ben tüm eksenlere limit switçleri koyacağım benim bahsettiğim switch spindleın matkap ucuna falan takılıyor bazen ve metal malzemeye değerek duruyor bunu sormuştum zaten tüm eksenlere dediğim gibi 6 adet swtich ekleyeceğim. ze ekseninin üstüne ve altında ve tüm eksenlere tabiki

Senin söylediğin Tool Probe; Esas görevi herhangi bir takımın boyunun ölçülmesini sağlamaktır, ama pekçok kişi malzeme sıfırlamak içinde kullanabiliyor. ATC (Automatic Tool Changer) kullanırsanız ne kadar faydalı bir parça olduğunu anlarsınız. Limit switchler o kadar önemli değildir aslında mach3 den soft limit ile de makinanın limitler içinde hareket etmesini sağlayabilirsiniz. Ama en önemlisi Home switchlerdir ve makinanın referans noktalarını belli eder.

Auto tool zeroya örnek.

Sıfırlamaya (Homing) örnek;
 
Son düzenleme:
Home switchi eksenlerin bir ucuna koyup diğer ucuna da limit switch koymak gerekir mi internette birisi o şekilde yapmış ama bi farklılık oluyor mu acaba

http://wiki.zentoolworks.com/index.php/Mach3_Limit_Switch_Installation_Instructions


Öncelikle hangisinin ne işe yaradığını iyi bilmek lazım.
Home switch: Ait olduğu eksenin 0 (sıfır) noktasıdır. Makinayı ilk açıp sıfırladığınızda eksen bu switch e değer ve eksenin sıfır noktası olarak belirlenir. Ve hareketler hep bu sıfır noktası referans alınarak yapılır.

Limith switch: Ait olduğu eksenin sınırlarını taşarak makinanın zarar görmesini önlemeye yönelik mekanik bir çözümdür. Limith switchleri mekanik kullanmak yerine sıfır noktamıza(home) ve işleme alanımıza göre mach3 üzerinden soft limit olarakta tanımlayabiliriz.

Örnek switch yerleşimi
HomeSwitch.png
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,011
Kullanıcılar
450,225
Son üye
bayram ali serin

Yeni konular

Geri
Üst