AKZ-250 ile 3 EKSEN CNC YAPIMINA BAŞLADIM (Fotoğraflı yapım aşamaları)

furkanbasr

Üye
Katılım
21 Ara 2014
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar son yazımı sanırım 2008 de falan yazmıştım yine bir cnc üzerine büyük bir köpük kesme cnc makinası ilk çalışlmamdı aradan geçen uzun zaman içinde bir çok teknojik yenilikle aslında cnc alanında çokda değişiklik olmamakla birlikte benim için yeterli olan usb controllü kartların çıkması oldu, leafboy'un üretimini yaptığı bu kartı kullanarak aşağıda resimlerini paylaştığım makinamı toplamaya başlıyorum mekanik kısmı benim için kolaydı fakat mach3 ve bağlantılarda eskiden olduğu gibi takıldığım yerlerde yardımlarınızı esirgemeyeceğinizde , kontrol kaleminin' sıcak kanlı üyelerinden eminim, okul sebeiyle resimleri 6 aydan beri çekiyorum. cihazın son durumu son resimde yer alıyor, makine üzerinde elbette tasarım hataları var ama ömnemli olan düzgün şekilde çalışması benim için yeterli şu seviyede, Malzeme olarak 18mm PLAYWOOD ve çelik köşebentler kullandım kızaklar ise orjinal satın aldım işte resimler,
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar biliyorum bu şekilde yap gel toplu paylaşı sevmiyorsunuz ama inanın makine daha bitmedi ve yapılcak o kadar çok ayar varki e-stop lar limitler vs vs ama şu andan itibaren bu konuyu canlı tutup sürekli paylaşımlar yaparak konunun sonunda sizinle birlikte ilk carbon fiber malzemeyi kesmeyi umuyorum hayırlısı ve allahın izni ile..
 
Elektronikleri yerleştirmeye başladım kaynak olarak AKZ-250 Kartının üreticisi olan Leafboyun 2014 aralık ayında çıkardığı videodan yararlanıyorum , video burada:

videonun içinden aldığım screetshotta
6lDqDP.jpg


kırmızı alan içerisinde gösterdiğim relay( röle) nin hangi amaçla orda olduğunu çözemiyorum karaköye gittim almaya bulamadım, 2 sorum olacak arkadaşlar:

1: onun orda olması tahmin ediyorumkli devreyi korumak amaçlı ters musluk gibi çalışan bir eleman( yoksa yanlış mi düşünmüşüm)

2: relay devre elemanını belirtilern bağlantılar arasına koymaz isem devre hangi koşullar altında zarar görür?


Röle aşamsını atlarsam geri kalan elektronik montajına devam edeceğim.
 
Sizden cevap gelmeyince bende deli gibi araştırmaya devam ediyorumi şöyle bir pdf dosyasına ulaştım arakdaşlar aşağıda yer alan şemada röle kullanılmamış şu rölenin ne işe yaradığını anlasam aklımdaki soruda bitecek : işte o pdf dosyası çok sadece ve temiz anlatılmış:
http://www.automationtechnologiesin...nloads/2012/11/KL-4030WithUSB-Motion-Card.pdf
 
birşey diyimmi o screen aldığın resimdeki bağlantılar yanlış bence.
e stop un ucu kartın 10 numaralı bağlantı yere tamam ok
probe da 11 e takmış ok
şimdi bunların ortak olarak birbirine bağlamış herhalde gnd ucu bunlar ama tutmuş bunları da röleye tamış
oradaki röle spindle on off rölesi

şu pdf e bakarak bağlantılarını yap
http://www.automationtechnologiesin...11/USB-Motion-Card-AKZ250-Manual-v1.17-EN.pdf

bence o estop ve probe ortak gnd ucunu karttaki gnd ye bağlaması gerekiyordu
 
birde şöyle birşey buldum evet anladıkki role spindle için.
 
pdf de o kadar karışık anlatmış gavur benim gibi orta dzüey elektornik biligisen sahip brinin anlaması gerçetken zor yokmu hiç daha önceden akz 250 toplayan bir arkdaşaım:(
 
Role spindle için diğerlerinde de sıkıntı yok. +5V ucundan Roleye, acil stopa ve inputlara ortak besleme verilmiş. . Output1 GND ile devreyi tamamlıyor.
Diagnostic ekranında +5V ucundan Inputlara kısa devre yaptığında o uçlara ait ledlerin yandığını görürsün.
Roleyi takmasanda olur eğer spindle mach3 üzerinden çalıştırmayacaksan.
 
Bu tip küçük makinalarda köprüyü taşımak yerine tablayı taşımak daha verimli olur bence. Sarsıntı daha az olur. Ve montaj vs de daha kolay olur.
 
ramertürk çok teşekkürler role'nin spindle için olduğuna sizin mesajınız ile onayladıktan sonra role aşamsını ve spindle ayarlarını geçiyorum çünklü daha stepmotorcudan spindle almadım 1..5 kw lık spindle almayı planlıyorum ama öncesinde makineyi eksiksiz ve sorunsuz çalıştırdıktan sonra spindle kısmına geçeceğim ve aslında spindle'da mach 3 üzerinden çalıştırmak istiyorum kontrol ünitesine koyacağım dokunmatik ekran üzerinden(allinonepc) herşeyi kontrol etmek istiyorum.
kabloları bağlamaya başladım, yavaş yavaş resimleri ekleyeceğim,

1.sorum 5 v güç kaynağı için 3 a max diye not düşülmüş benim aldığım mini trafoda 5v out fakat 7a 4a çok sıkıntı yaratırmı? ki öyleyse yenisini almam gerekecek.


2.sorumda prope yada proximity yada inductivity diye geçen sensor benim elimde yok henüz almadım fakat şemada bu sensor üzerinden bağlantılar gösteriliyor bu sensörü kullanmak zorundamıyım? z eksenini bu sensor olmadan kalibre edemezmiyim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,962
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst