AKTİF-REAKTİF SAYAÇLAR

Katılım
12 Tem 2009
Mesajlar
22
Puanları
1
Iyi akşamlar arkadaşlar.. Bu reaktif sayaçlarda kapasitif yük varken sayaç mili neden geri doğru dönüyor? Birde şu sorum vardı; reaktif sayaçta omik yük varken ve aktif sayaçta endüktif ve kapasitif yükler varken neden sayaçların millerinde bir dönme gözlenmiyor.. Acil olarak yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler..

hocam bir bilen varsa.. acil lazım

yardım edecek kimse yok muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :(

Üç faz altındayken dengeli yük olması şartı ile tek bir aktif sayaç kullanarak üç fazın gücünü ölçme olabilir mi acaba? okunan değeri 3le çarpıp??
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn.ertan-112008,sorunuzun birinci bölümü için;endüktif sayaç ile kapasitif sayacın tek farkı akım yönleridir.Akımlar soldan girerse ,yük endüktif ise disk doğru yönde döner.yük kapasitif ise ters döner.Akım sağdan girdiğinde yük kapasitif ise doğru döner.Endüktif ise ters döner.Sorunuzun ikinci kısmını pek anlayamadım.Yinede ;bu sayaçların akım bağlantıları birbirine seri olduğu için devre akımının durumuna göre sayaçların kimi durur kimi yürür.Genel olarak soruyorsanız.Aktif sayaca kapasitif yük bağlarsanız hiç bir şey yazmaz.Reaktif sayaçlardanda omik akım geçirdiğinizde yazmazlar.Neden yazmaz dönme momenti oluşturamazda ondan...
Dengeli bir devrede mono sayaçla ölçüm yapıp 3 le çarparsanda olur.Ama bunu kendi kontrol ve iradende olan bir yerde uygulayabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,356
Mesajlar
916,972
Kullanıcılar
450,216
Son üye
omerfaruk58

Yeni konular

Geri
Üst