Akıllı Araç Kumandasını Silip Yeniden Yükleme

fluenta

Üye
Katılım
24 Ocak 2010
Mesajlar
10
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,

Elimde aşağıdaki gibi sustalı bir araç kumandası var:

Bunun her üç tuşunda da aynı özellik yüklü (Megane 1 arabam açıksa kapatıyor, kapalıysa açıyor.). Hatta orta tuş boştu, ben kendim araç kumandasıyla yan yana tutarak yükleme yapmıştım. Şimdi ise bu sustalı kumandanın orta tuşundaki özelliği silip, yerine aile arabamızın kapı açma kodunu yüklemeyi istiyorum eğer frekansları uyarsa.

Ancak sorun şu ki, ben ne yaptıysam bu sustalı kumandaya yüklü olan verileri silemedim. Pili çıkardım bekledim, jumper' ini çıkarıp taktım, aynı anda birden çok tuşuna basılı tuttum... ama nafile. Her 3 tuş da dolu ve silinemiyor. Birinci ve üçüncü tuşa aynı anda basılı tutunca lambası 3 kere yanıp sönüyor ama işe yaramıyor. Jumper takılıyken aracı açmıyor, jumperi sökünce açıp kapıyor ancak. İşte devresinin resimleri:

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.


Sizlerden ricam, bu kumandayı nasıl silip ilk günkü boş haline getirebileceğim konusunda bana yardımcı olmanız. Yüklemesi kolay, kendim yapabiliyorum.

Şimdiden teşekkürler...
 
Arkadaşlar nihayet sorumun cevabını buldum. Üretici firmaya mail atarak sormuştum, sağolsunlar cevaplarında güzelce açıklamışlar.

Şimdi en üstteki sustalı anahtar resminde kapalı kilit resmi bulunan tuşa "K", açık kilit resmi bulunan tuşa da "A" diyelim. İlk önce A ile K ya aynı anda basıp bekliyoruz ve kumandanın ışığı 3 kez yanıp sönüyor. Daha sonra A' dan hiç elimizi kaldırmadan K' ya 3-5 kez basıp bırakıyoruz ve sönmüş olan lamba sürekli yanmaya başlıyor. Artık kumandanın her üç tuşu da bomboş durumda oluyor.

Yüklemek içinse orijinal kumandayı sustalı kumandayla yan yana tutuyoruz, sustalının kullanmak istediğimiz tuşuyla orijinal kumandaya aynı anda basılı tutuyoruz, sustalı kumandanın lambası sürekli yanmaya başlayınca kumanda yüklenmiş oluyor. Tabi bu işlem 1 defada olmayabiliyor, ben en az 8-10 defa denedikten sonra yükleyebildim.

Artık sustalı anahtarlarımızın her bir tuşuna, frekansları uymak şartıyla istediğimiz kumandayı yükleyebiliriz...
 
bu anahtardan nerede bulabilirim her araca böyle uygulanabilirmi bi kodlama işi renault kangoo var bizde tek anahtar var yedek felan hiç bişi yok böyle bişi arıyodum bi yardım lütfen ...
 
neren bulabiliriz bu anahtarı.?
 
Birçok markada bu tanıtma olayı farklılık gösterebiliyor vw grubunun bir kısmında düğmeye basılı iken sol cam açma kapama yapılıyor diğer bir fiat marka araçta ise kontak açıp kapatarak çıkar tak yapılıyor gibi o yüzden hepsi için geçerli değil mesela alfa lardada immo cihazı olmadan tanıtılmıyor ..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,312
Mesajlar
916,610
Kullanıcılar
450,148
Son üye
AİŞTAR

Yeni konular

Geri
Üst