akılı sayaç arızası

Katılım
27 Mar 2008
Mesajlar
81
Puanları
1
arkadaşlar elimizde bir adet akıllı sayaç var ve bir senedir hiçbir değer yazmamış,en sonunda tedaştaki görevli arkadaşlar bu sayacı değiştirmelerini sölemişler ve sayaç değiştikten sonra diğer arızalı elektronik sayaç incelemeye alınanağı söylenerek görevliler tarafından götürülmüş,burdaki arızalı sayacı ne tür bir tetkikten geçirebilirler,bir senedir hiçbir değer yazmayan sayacın değeri çıkabilirmi veya netür bir prosüdür uygulaması yapılabilir,bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.iyi çalışmalar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sayacı önce (eğer teknik donanımları varsa) kendileri inceler. Yoksa, fabrikasına gönderilir.
Sayaç, kayıt yapıp da bunu ekranına yansıtamıyor da olabilir.
Burada dikkat etmesi gereken sadece tedaş yetkilileri değildir. Sayacın 1 senedir yazmadığına o işletmedeki kişi(ler) hiç mi dikkat etmemiş. Bu olayın nasıl olsa ortaya çıkacağı belliydi değil mi.
 
evet sonuçta böyle bir ihmalkarlık olmuş,fakat mantık olarak okunan değerlerin çıkmyacağı fikrini düşünüyorum,sonuçta elektronik bir cıhaz sorunu ve sıkıntılı bir durum söz konusu olabilir.
 
Bazen değer sadece ekranda gözükmez.buna rağmen değer hafızada tutulur.Sayaç pili bitmemişse en basitinden optik okuyucu ile değer alınabilir.Ama her halukarda hem Tedaş hem de kullanıcı ihmalkârlık etmiştir.Tedaş en azından kıyaslama yoluyla para talep edecektir
 
bilgileriniz için teşekkürler ama tedaşın kıyaslama yöntemiyle para talep etme hakkı olduğunu sanmıyorum.
 
Sn.volkanyazgeldi,sayaç üreticisi büyük ihtimal ile hafızayı okuyup raporunu gönderir.Yinede okunmaz derseniz.Elektrik Tarifeleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda geriye dönük ortalama tüketiminiz hesaplanarak tahakkuk ettirilir.Geriye dönük tüketim yok ise ileri dönük tüketim ortalamanız alınır.
 
arkadaşım senin aylık tüketimini bir türlü hesaplayı sana bir fatura gelecektir

kendimden biliyorum
 
Tedaş her halûkarda para talep eder.Fabrikanın ölçü hücresinde gerilim trafosu patladı.Değişim ihtiyacını derhal bildirdik.Bir hafta sonra değiştirdik.Ortalam üzerinden para ödedik.Yani bu işten (kaçak kullananlar hariç)kurtuluş yok
 
Tedaş her halûkarda para talep eder.Fabrikanın ölçü hücresinde gerilim trafosu patladı.Değişim ihtiyacını derhal bildirdik.Bir hafta sonra değiştirdik.Ortalam üzerinden para ödedik.Yani bu işten (kaçak kullananlar hariç)kurtuluş yok

Ölçü sisteminin devre dışı olduğu 1 haftaki tüketim-ölçünün normal olduğu diğer 3 haftaki tüketime oranlanarak belirlenmiştir.Ne yazarsam olur mantığı yoktur.Müşteri hizmetleri yönetmeliğinde alıcı ve satıcının hukuku yazmaktadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst