75 x 100 cm Cnc Projesi

Ben tabla taramaktan hep kaçınmışımdır. 1mm ise büyük fark ve makinenin düzeltilmesi gerekir. Çok ufak ise hiç ellemem. O kadar kusur kadı kızında da olur.
 
Ben tabla taramaktan hep kaçınmışımdır. 1mm ise büyük fark ve makinenin düzeltilmesi gerekir. Çok ufak ise hiç ellemem. O kadar kusur kadı kızında da olur.

yok daha köprüyü yapmaya başlayamadım ben malzeme seçiminde ve temininde biraz sıkıntı yaşıyorum ama inşallah yakında çözecem o konuyuda, umarım olmaz ama olurda böyle bi sıkıntı çıkarsa diye yeri gelmişken sorayım dedim,teşekkür ederim.
 
0.005 hassas kesiyorum abü, ama tabla 1mm yamuk.
Marangozsanız uğraşmayın.
Talaş kaldırmak çözüm değil, yamulmaya sebeb ne onu bulmak, düzeltmek lazım.
 
Raylardaki eğimi hallettim bugün. Çok zor olmadı komparatör olunca. Tabla genelinde ufak oynamalar var fakat mastar ile bakınca tabla niyetine koyduğum mdf'nin düz olmadığı da görülüyor. Sıkıntı yaratacağını sanmıyorum bunun bana.

Ufak bir video daha gelsin, 5 denemede de çok yakın sonuçlar aldım.

 
nedir son durumlar? makinanın çizimlerini cad olarak paylaşacak mısınız?
 
nedir son durumlar? makinanın çizimlerini cad olarak paylaşacak mısınız?

Abi büyük hayvanlık etmişim, aleti işler hale getirene kadar 2 haftalık bir koşturmacaya girdim, peşinden işler güçler derken konuyu unuttum. Az önce bir arkadaşın attığı link üstünden bakınca konuyu yarıda kestiğimi gördüm.

Çizimleri olduğu gibi bıraktım, düzeltmem gereken 1-2 parça var. Elle kesip ufaltmıştım onları. Düzelttiğimde atarım diyordum fakat Z ekseni ile ilgili de planlar değişiyor.

Z eksenini hiç efektif tasarlamadığımı (yükseklik bakımından) farkettim. Z ekseninin ”baseplate”i olarak bahsedebileceğim, X ekseni raylarına bağlı plakayı ve spindle'ın bağlı olduğu plakayı yeniden çizersem yaklaşık 5-7cm daha kazandıracak bana yükseklikten. çalışma alanı sanırım 15-17cm civarına çıkacak böyle olursa. Şu an için ihtiyacım olmasa bile ilerleyen dönemlerde 4. ekseni bir şekilde ucundan eklemeyi düşünüyorum. O zaman işime yarar sanki o çalışma yüksekliği.


Gelelim 4. eksen muhabbetine....

6600 bu senenin yaz sıcaklarını kaldıramadı. Ardında yanık kokusu ile birlikte bronzlaşmış bir çip bırakınca (X ekseniydi yanlış hatırlamıyorsam, 6 saatlik bir kesim sonunda) rota M546'lar ile birlikte bir adet 4 eksenli kontrol kartına döndü. 6600'ın ardından, elinden geleni yaptığı için, kötü konuşmayacağım.

Yeni kontrol kartı ve sürücülerden sonra bariz şekilde hızda artma, seste düşme ve duruş kalkışlarda daha ”yumuşak” hareket gözlemledim. Şu haliyle sorunsuz bir şekilde çalışıyor 4-5 aydır.

Bu esnada bol bol kesim yaptım, bol bol uç kırdım. Son projelerden birinden bir örnek atayım, 6 saat sürdü işlemesi. Önce 1.2mm uçla kabasını boşaltıp 0.5mm uçla (ikisi de Kyocera marka, eBay üzerinden) geri kalanı işledi.
14963283_1456960944331909_2620858090326518479_n.jpg

İçi dolduruldu tabii ki. Son halinin de fotoğrafını atarım 4-5 güne, malzeme kuruyunca.
 
Epoksi ilemi doldurdunuz.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst