75 KW. MOTOR SORUNU ÇÖZÜLDÜ

musty_tq

Üye
Katılım
14 Şub 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar daha önce 75 kw motor sorunu adı altında konu açmıştım.konu zaman aşımına uğradığı için yeni başlık açtım.yeni motorlarımız bugün geldi ve bağlatılarını yaptım.kübiksere bağlı olan motordaki sorun kübikserin kalkınmasından kaynaklandığını anladım.motor yıldızdan üçgene geçişte kalkınmayı 130 saniyede sağlıyor.eski motorumuzun yanmasınada aşırı akım rölesi sebep olmuş.kumanda elemalarınıda yeniledim.şimdi sistem çalışıyor.bu konuda yardımcı olan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.bu arada çeneli kırıcıda bağlı olan 75 kw.lık diğer motor 15 saniyede kalkınmasını tamamlıyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
120 sn. normal olmayan bir süredir.Tesisatınız ,bir süre sonra problem olmaya başlayacak-
tır.Tahrik şeklini değiştirmeniz gerekiyor.Direkt start,soft start,sürücü vs. gibi yolverme
şekillerinden birini düşünmeye başlamanızda yarar var.Sorunu çözmemiş,ötelemişsiniz.
 
Bu konuda Fahri Bey'e katılıyorum. 120 sn oldukça anormal bir süre. Softstarter öneririm.
 
Motor tam devirde sürekli kullanılıyor ise soft starter kullanın..PID kontrolü ile devir ayarlamak size ilerdede yarar sağlayacaksa Frekans Drive öneririm...
 
daha önce açtığınız konu altında uzun uzun konuştuk. Motorun bağlı bulunduğu düzenekte mekanik problem var Demiştim. Sorunun çözüldüğüne sevindim iyi çalışmalar diliyorum.
 
motorunuz yıldızdan üçgene 130 saniyede geçiyor .peki nominal devrine kaç saniyede ulaşıyor normalde yani tam devrine kaç saniyede geçiyor acaba.bence sn fahri hocamın dedigi çok mantıklı
 
Mekanik sistemle ilgili sıkıntının bende farkındayım arkadaşlar ama makina çok eski elden pek birşey gelmiyor.yakında mekanik Bakım ekibi gelecek bundan sonrası artık onlara kalıyor.eğer mekanik çözüm bulamazsak sizlerinde yardımcı olduğu gibi soft starter yoluna başvuracağız.hepinize yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
 
120 sn. normal olmayan bir süredir.Tesisatınız ,bir süre sonra problem olmaya başlayacak-
tır.Tahrik şeklini değiştirmeniz gerekiyor.Direkt start,soft start,sürücü vs. gibi yolverme
şekillerinden birini düşünmeye başlamanızda yarar var.Sorunu çözmemiş,ötelemişsiniz.

Merhabalar
Her ne kadar bize mantıksız gibi görünsede Özellikle Almanyadan gelen ve kalkınması geç olan makinalarda zamanlar 120 sn ile 150 sn arasında değişiyor.

Düşünürsek bu tip makinaları 7 sn ayarladığımız zaman termik açmadan kalksın diye tik tak şeklinde kaldırıyoruz. motor yine tam devrini buluncaya kadar yıldızda çalışmaya devam ediyor.
 
120sn de y/ü geçişi yapıp da sorun yaşamayan motoru görmeden ölürsem gözüm açık gidecek
 
bence de soft starter kullanın,gözünüz arkada kalmasın,hatta bir de profibus modülü koyarsınız mekanik olarak tüm terslikleri anında bilgisayar ekranında görme şansınız olur ki tadından yenmez..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst