75 kw lık fan için sürücü

75 kW 2 yada 4 kutup motorlar ortalama 130 amper civarında akım çekerler 55 kW inverter ise en fazla 110 Ampere kadar destekler diye biliyorum. bu durumda çalıştırmaz. inverter hata verir. yalnız değerleri kontrol etmende fayda var. eğer inverterin besleyebildiği değer motorun çektiği akımdan fazla ise motorunu çalıştırır. yalnız motor yüke bindiğinde akım ihtiyacı artacak ve inverter yine hata verecektir. söylediğiniz bağlantıyı büyük gövde motor ve inverterlerde yapmak mümkün değilken, 1,5 kW inverterlerle 2,2 kW lık motorlar sürülebilmektedir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bence 75 kw motora 55 kw sürücü kullanma özellikle motor fan gibi bir ekipmanda çalışaçaksa kesinlikle kullanma, fan ve pompa gibi cihazlar için özel hız kontrol cihazları üretiliyor, deltanın f serisine bakabilirsin.
 
arkadaşlar 75 kw lık fan ve elimde de 55 kw lık telemecanique atv 71 sürücü var bu ikisini kullanmamda ne gibi sakıncalar olabilir yada kullanabilirmiyim ?
kolay gelsin.

Teknik olarak fan uygulamarında;
sürücü aktif gücü= motor gücü geçilebilir
veya
sürücü gücü >motor gücü seçilebilir

ama sürücünün, motordan daha düşük güçte seçilmesi yanlıştır.....

** 75 kw motorun nomial akımı yaklaşık 150Adir.
*** 55kw sürücü ise çıkış nominal akımı 110A civarıdır.. Eee sizce motoru yüksek devirde çalıştırmak isterseniz sürücü nasıl destek sağlayabilir! aşırı akım sınırına girecektir.
 
Motor akımlarını kontrol et. Sürücü parametrelerinide ayarlarsan bence kullanabilirsin.
 
kalkış rampanı uzatıp, duruşu serbest bırakıp ve sürücü parametresinde akım sınırlaması yaparsan fanı yüzde 60 larda çalıştırabilirsin biz 630 kw lik motoru güç modülünün birisi yandığı için tek modül ile (315 kw) akım ssınırlaması yaparak yarım kapasitede çalıştırmıştık burda önemli olan fanın yüzde kaç kapasiteyle çalışacağı
 
Sürücü aşırı akıma geçer verimli çalışmaz.
Fan kapasitesini tam olarak kullanamazsın.
Yeni bir sürücü kullanmak istersen control technıques önerebilirim.
ürün temini ve teknik destek konusunda iletişime geçersen yardımcı olabilirim. Bölge bayisiyim.

Kaan demirkaya
0546 827 16 35
 
motor ve sürücü seçiminde motor ne ise sürücüde aynı şekilde seçilmelidir 75 kw motor 55kw lık sürücü ile sürülmesi mümkün dür fakat ğüç ve motor performansı yarıya yakın düşer ve sürücü aşırı ısınr ayrıyetten sürücü parametrelerini 75 kw motoragöre ayarlamalısın bana kalırsa denemene bile gerek yok çalışmaz.performans almazsın
 
sürücünün variable modundaki etket amperine bak motorunda etiket amperine bakma fan uygulaması olduğundan düşük çekebilir sen çekilen amperi ölç uygunsa bagla altıvar serisi sürücüler fan uygulamalarında daha yüksek akımlara izin verebiliyor mesala mesala atv 66 nın etiketinde şöle yazar :constant tork(sabit tork kırıcı,konveyer vs):30kw variable tork(değişken tork ,fan uygulamaları)37 kw---- atv 71 de bu şekilde olabilir değilse bile amperler uygunsa bağlanabilir değişken torku kullanmalısın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,004
Kullanıcılar
450,224
Son üye
Emir123123

Yeni konular

Geri
Üst