6 faz çıkışlı (çift yıldız çıkışlı) trafonun kompanzasyonu nasıl yapılır?

bay-e

Üye
Katılım
2 May 2009
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
38
işyerimizde 6 faz çıkışlı yani çift yıldız çıkışlı trafomuz var ve bu trafonun nötr ü de enerjili bu trafoya nasıl bir kompanzasyon yapmalıyız analizörler sapıtıyo değerler yanlış çıkıyo akım ve güçte buna nasıl bir çözüm getirebiliriz ölçüm cihazlarına nötr bağlıyamıyoz enerjili olduğu için
fikir ve önerilerinizi bekliyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Daha önce karşılaşmadığım ilginç bir durum bu. Normalde nasıl yapılır bilmiyorum ama akılma gelen ilk çözüm şu:

Fazlar arası 380V olan iki grup oluşturun (R1 S1 T1) (R2 S2 T2). İki ayrı kompanzasyon panosunu besleyin bu faz gruplarıyla (Bir pano beslemesi R1 S1 T1 ile diğeri R2 S2 T2 ile). Trafonun nötürünü panolara hiç bulaştırmayın. Kumanda için 220V beslemesini de ugun güçteki 380/220V izolasyon trafosu ile yapın.
 
Nötr gerektirmeyen ölçüm ve değerlendirme ile tristör anahtarlamalı harmonik filtreli EKT modellerimizi kullanabilirisniz. Röle yok kontrol grubu ise nötr kullanmıyor.

Şu da mümkün, aynı cihazı OG den akım bilgisi alarak da bağlayabilirsiniz (sekonder koruma rölesi var ise, yok ise bir adet akım trafosu OG ye takılabilir).
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
mevcut harmonik filitreli kompanzasyon paneli her iki 3 faz için zaten mevcut ama analizörlerimizde bir fazın cosfisi indüktif 0,80 gösterirken diğer faz capasitif 0,6 falan gösteriyo ve yüzde yüzün üzerinde harmonik görüyoruz
 
Sayacınız ne yazıyor, reaktif sınırların dışındamısınız? Ayrıca hat şemanızı ve akım trafolarını gösterir bir şema çizebilirseniz değerlendirme yapılabilir. Kurulu gücünüz ve tüketimlerinizi de belirtiniz.
 
eğer fazla tüketicilerin yoksa münferit kompanzasyon yap
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst