arkadaşlar sizden ricam ben siemens dışında diğer ekranları kullandım fakat şimdiki projem siemens dokunmatik ekran ile ilgili sizde elinde olan varsa siemens dokunmatik ekranın programlama programını ve elinde varsa kodlarla ilgili dökümanı siteye ekleyen olursa çok teşekkür ederim. Kolay gelsin
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Siemens Omron ve Delta daki ürünlerin çoğunu gördüm ve kullandım.Siemens hakkaten kaliteli ama fiyat çok yüksek kalıyor.Delta ise çok kullanışlı bir lafım yok ama arızasıda bazen insanın canını sıkıyor.Koşulsuz değiştirme iyi ama her 15 tanede 1 tanesi bir seneyi doldurmadan arıza çıkartması değiştirmeyi bekle falan filan insanın devamlı teknik servis zahmetine sokuyor.
recep abi duymasın :)
 
Bende şimdiye kadar Pro-face ve Hakko kullanma imkanı buldum. Proface çok kalliteli ancak çok da pahalı. OP üzerine bir firma.
Gelelim HAKKO ya... İlk duyduğumda dalga geçtim bizim Hakkı dayı mı yapmış diye :) ancak on numara bir panel. Çünkü diğer ürünlere göre ucuz, kullanımı ve programlaması kolay, özelliklerini İSTANBULUTU anlamış ben yeniden anlatmayayım, manuelleri çok açıklayıcı ve PLC ile haberleşme kablolarını kendi manuelinden bakıp yapabilirsiniz.
En sevidiğim yanı birçok PLC ile direk (1:1) bağlantı yapabilmek.
Kesinlikle tavsiye ederim.
 
SELAM

Arkadaslar DELTA PLC den EXCELE veri aktarımı yapılabiliyormu..

online veri transferi yapabiliyormu delta excele.. ?
 
Alper Bey,

Bu konuyu ayrı bir başlık altında forumda açarsanız yardım almanız daha etkili olabilir.
Devam eden bu konu içeriğinden farklı bir sorudur.

İyi çalışmalar
 
Hi-tech operatör panelini öneririm orta kalitede uygun bir ürün..
 
Siemens marka operatör panellerinde yazılım bulmalsınız bir şekilde ve ücretlisini almazsanız uğraşmanız gerekir.
Telemecaniquede yazılım bulmanız belki daha kolay olabilir ama fiyatlar pek de iç açıcı değil son zamanlarda yeni bir panel piyasaya süreceklermiş.Fiyatı biraz daha uygun olacakmış.
Delta ile pek çalışma fırsatım olmadı.Yazılımda sorun olacağını sanmam ve fiyatıda siemens ve telemecaniquie ye göre daha iyi.
Omron kalite olarak iyi olabilir fakat fiyat gerçekten inanılmaz.
Son olarak bir kaç uygulamamda kullandığım cimon marka hmi ler var.Omron plc ler ile sorunsuz haberleşti.Kendi plc si olan cimon ilede uygulamalar yaptım.
Çözünürlük ve kaliteleri gayet iyi boyutlarına göre birçok giriş ve çıkışa sahip.Tek karşılaştığım sorun reset olayı programdan reset atmak istediğinizde reset işlemi tamamlanamıyor.Enerjisini kesip geri vemeniz gerekiyor.Üzerinde wince işletim sistemi var fakat uygulama yüklemeyi denedim sanırım bazı özellikler kısıtlanmış.USB,seri port ve ethernet yolu ile haberleşebiliyorusunuz.
Yazılımı ücretsiz temin ediliyor ve güncel halini internetten download edilebiliyorsunuz.
Fiyat olarak gayet uygun.Ben 10.4" ve 6.4" kullandım.Çok uzun zaman olmadı çalışalı ama şu anda herhangi bir sorun yok.
4,3 ve sanırım 7 " hmi lerde 16,7 milyon renk özelliği var..
Cimon ile yapılmış uygulama ve resimleri eklemeye çalışacağım..
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst