55 KW Rüzgar Türbini Şebeke Bağlantılı

on-grid inverter lamı şebekeye bağllanıyorsunz?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Rüzgar türbinlerinin maksimun dönme hızı nedir? Yani kaç km/s rüzgar hızına kadar dönebilirler ve bu hız arttığı zaman türbin durduruluyo mu ?
 
on-grid inverter lamı şebekeye bağllanıyorsunz?

evet on grid olarak bagliyiz.. 1W i bile sebekeye basiyoruz..

Rüzgar türbinlerinin maksimun dönme hızı nedir? Yani kaç km/s rüzgar hızına kadar dönebilirler ve bu hız arttığı zaman türbin durduruluyo mu ?

KW tipine gore devir sayilarinda degisme olur. internette kac kw lik bir turbin dusunuyor iseniz ona gore devrini bulabilirsiniz. hiz artinca turbin durmaz. sadece hizini normal seviyeye ceker....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
55 Kw lık tesisin ortalama maliyeti nedir?
 
teknik bilgi verebilir misiniz?Jeneratör tipi,bağlantı şekli,sekronizasyon şartları vb..
 
sistemi kurduğunuz yerin yıllık ortalama veya genel olarak rüzgar hızı nedir ? yani fizibiliteden bahsediyorum. sistemin getirisi ileride belli olacak yazmışsınız, fizibilite raporu var mıydı kurulumdan önce, yani öngörülen amortisman süresi ne kadar süre ?
 
olay budur işte geleceğin enerji üretim sistemi ilerde heryerde göreceğiz bu aletleri :)
 
Elinize, emeğinize sağlık. Oldukça başarılı görünüyor. Çıktıları paylaşırsanız daha yararlı olabilir. Saygılar.
 
merhabalar arkadaslar. Cogu soruda maliyet sorulmus. Pahali bir sistem ama gunes paneli sistemi kadar gibi degil. turbin 3.5m/sn de 20 devir ile enerji vermeye baslar ve 12KW kadardir. 6 ruzgarda 65KW verir. Bu ruzgardan sonrasi kanat acilari ile 57 devirde donmesine devam eder ve 25m/sn (90km) de devrini 0 devire getirip durur. Maliyeti 350-400 bin TL arasindadir.On grid sistemdir. Yazilimsal ve donanimsal tum bilgiler gizlidir ve sifrelidir.Agirligi 7 ton kanat capi 18mt ve herbir kanat 350kg kadardir.Kulenin yuksekligi 22mtdir. Bu bilgilerden sonra Biri Siparis olarak Bana geri doner insallah. Hayirli calismalar arkadaslar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst