5 eksen CNC fikir alışverişi

seniorYG

Üye
Katılım
18 Mar 2017
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
29
Uzun zamandır takipçisi olduğum forumun artık bir üyesi olmaktan mutluluk duyuyorum. Herkese saygılar, sevgiler sunarım.

Kendi çapımda 3d printer, 3 eksen freze ve lazer markalama yapmışlığım var. Ac servo ve step motorlarla aram çok iyi. Solidworks ile tasarım yapma konusunda yeterliliğim var. Şu sıralar Mach3 ile çalışmaktayım. Öğrenmeye çalışıyorum ve ilerleme katettim.

Sırada 5 eksen yapma planım var. Özellikle mekanik aksam konusunda 'Şu noktaya dikkat et.' 'Şu konuda buradan destek al.' 'Şu konuda izlemen gereken yol bu.' gibi her açıdan içinizden geçen tavsiyelere açığım. Ne zaman bir yazı okusam bilgilenirim ve ufkumun açıldığını hissederim. Eminim yazdıklarınız aynı etkiye neden olacak.

Aklımdaki 5 eksen şuna benziyor.

77a4c563e18da039f6e895b58057e9ed.webp


Saygılarımla.
 
Üstadlarım gizlendiğiniz yerden çıkın [emoji3] Destekleriniz benim için çok değerli. Saygılarımla.
 
Hayır hiç denemedim. Nasıl bir yol izleyebilirim? Demo bulabilir miyim?
 
sen önce resimdeki gibi düşündüğün makineye göre gcode verebilecek bir program bul..
yoksa makineyi yapmak basit :D makineyi yapıp işleyemedikten sonra bir işe yaramaz..
 
rhinocam verebiliyor bildiğim kadarıyla.
 
Fusion 360'da veriyor. Öğrenciysen 1 yıl bedava.


@asenyurt bu arada laser controller'ı ne yaptın. Diode laser ile verimli çalıştı m? yoksa maharet kontrolllerda değil lazerdemiymiş?
 
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Kickstarter da basit bir 5 eksen projesi başlatılmış ve başarıya ulaşmış. Sonrasında buradan yola çıkarak araştırdım. Sizlerin de söylediği bir kaç generator buldum. Öğrenciliğimin son 2 ayindayim. Fusion360 i indireyim hemen. 1 yil sonra yeniden çözüm bulunabilir.

Laser markalamayi 500mw lazer diyot ile yaptim. Maharet hem kontrolörde hemde lazerde. Dün gece yaptığım kazıma örneğini ekliyorum. Bilgi sahibi olmak isteyenleri özelden bilgilendirebilirim.

5 eksen için şase tasarımı konusunda tavsiye verebilir misiniz?
0f78540e5a12773998d819d87d63151e.jpg
 
Fusion 360'da veriyor. Öğrenciysen 1 yıl bedava.


@asenyurt bu arada laser controller'ı ne yaptın. Diode laser ile verimli çalıştı m? yoksa maharet kontrolllerda değil lazerdemiymiş?

dsp controller geldi. 70w co2 tüp lazer de aldım tr içinden buldum. laser kafa mercek ve aynalar için mekanik parçaları da aldım. aynaları ve mercekleri de tamam. sadece motorlar sürücüler ve mekanik yapı kaldı. onun dışında parçalar duruyor. tüp lazeri aldığım için elektroniğe yönelmedim zaten forumdaki arkadaş da elektonik lazer diodu sanırım bozmuştu ve geri dönüş yapmadı.
 
Kickstart projelerine aldanma. Orada bir çok proje concept. Hatta geçen video izledim gülmekten ölürsünüz. Kalbin altına PAD gibi bir pamuk yapmış kalp şeklinde. Kalp üsüne pantılıyrosunuz. Gün içindeki stresinizi alıyor.(yerseniz) 750 bin dolar toplamıştı en son o proje..

5 eksen makinayı ne işlemede kullanacaksınız. Moment olayı buna göre çok değişecektir. Köpük işleyeceğim derseniz iş değişir. ahşapsa farklı, mermerse farklı yapmak gerekir.

@seniorYG bir de lazer için kullandığınız controler nedir, diode nedir biraz bilgi paylaşabilir misiniz. Deri üstüne fena olmamış. Öyle başlangıcında filan yanık yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,150
Mesajlar
915,482
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst