3x150+70 çekiliyor da 3(1x150)+70 çekilmiyor

saygıdeger meslektaslarım ve forum uyelerı;

kablo bolumunde son ıkı konudada goruslerımızı belırtmısızdır, herne kadarda gergınlık sayılmasada goruslerımızı ortaya koymusdur. yukarıda bahsettıgım ornekte ve dıger konudada sanırım ya yalnış yazmışım yada sızler yalnış anlamışsınız (kotulemek baabında anlaşılmamasını temennı ederım) su zamana kadar forumda kabloların grup halınde cekılmesı taraftarı degıl (eger gereklı hesaplar yapılıp lımıtler ıcerısınde kalmıyorsa) tek tek yukarıdada resımle ornek beyan ettıgım sekılde grup halınde cekılmesı taraftarıyımdır. yaptıgım örnek resim gayet acıktır ki kablolar tek tek ve grup halınde cekılmıs gıbı gozukmektedır. bundakı çelişkili konu nedır anlayabılmış degılım!

iyi calışmalar...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar ortalığın bu kadar ısınmasına gerek olduğunu sanmıyorum. Bu forumda herkesin çeşitli konularda uzmanlıkları ve tecrübeyle sabitlenmiş bilgileri olduğunu düşünüyorum.

Bu kablo çekme olayında ben sizinle tecrübemi paylaşmak istedim. 3x150 + 70 lik kablo dediğiniz de bir kablo içinde 4 adet kablo demekki bu 3 faz bir de nötr yada toprak istediğine kullanabilirsin. bu kablolar birbirlerine izolasyon voltajlarının uzaklığı kadar mesafede üretilir ve bir birlerine burguludurlar. Bunların sebepleri hem dışarıya kaçak manyetik akımları az versin. Hemde dışardan kabloya herhangi bir şekilde indüklenecek bir enerjiyi hem faza hemde nötr yada toprağa nakletsin diye. Bu tip kabloların her birini ayrı ayrı fazlarda kullandığınz zaman ise mümkün olduğunca birbirine yakın, fakat soğuma şartlarınıda göz önünde bırakacak şekilde mümkün olduğunca bir tutmak gerekir. Bu şekilde yapıldığında kablonun gösterecek olduğu şok etkisi daha az olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,350
Mesajlar
916,913
Kullanıcılar
450,200
Son üye
yasaryasar2234

Yeni konular

Geri
Üst