24volt dc motor sürücü devresi (scootor)

aliamca

Üye
Katılım
23 Tem 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
24 volt dc scootor motor sürücü devresine acil ihtiyacım var yardım ederseniz sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
aliamca şu anda profesyonel olarak curtis sürücü devresi kullanılıyor belki işine yarar.
 
Kardeş bu devreyi nasıl ve nerede bulabilirim.Yardımcı olursan sevinirim.
 
Bu motorlar fırçasız doğru akım motorumudur?
 
aliamca ' Alıntı:
24 volt dc scootor motor sürücü devresine acil ihtiyacım var yardım ederseniz sevinirim.

dostum aliamca, belki şaka gibi gelebilir ancak kaç tane scooter DC motor sürücü elime geçti ise hepsi ya içerisine çimento dökülmüş yada entegre üzeri silinmiş halde denk geldi.Eğer internet üzerinden PWM (pulse wide modulation) diye aratırsan birkaç tane devre eline geçiyor ancak işe yarayacağını pek zannetmiyorum.Daha önemlisi scooter ler için kullanılan bu motor kontrol ünitesinin en önemli parçacı el gazı ve onun devresi hemen hemen hiçbir yerde yok.Bende elimden gelen yardımı bulmaya devam edeceğim. :mad: :mad: :mad: :mad:
 
Arkadaşlar hepinizin ilgisine teşekkür ederim.elimdeki devredeki bütün parçaların isimleri okunuyor.Kendim elektronikçi olmadığım için kendim tamir edemiyorum.Tamir edebilecek birini bulamadım.Kimseler ilgilenmiyor(yapmak için) basit bir devre aslında sizlere kısa zamanda bir kaç resmini göndereceğim.
 
femsan motora bir bak belki istediğin gibi bir sürücü bulursun ürün aramada düşük voltaj bölümü
 
Merhabalar .İstediginiz sürücü devresinin gücü hakkında bilgi verirseniz Yardımcı olayım.Muhtemel istediginiz güç 250W ila 500W gibidir.Lakin kalkıştaki akımı bilmemiz gerekir.Çünki dc motorlar ilk anda çokyüksek akımlar çekerler.Akü gibi iç direnci çok düşük bir akım kaynagınada baklı oldugundan hem kalıkış akımı çok yüksek ve dahi döndürme momenti en üs seviyede oldugu için mekenik aksamlardaki zorlanma enüst seviyededir.Çin malı scoterlarda kullanılan bir modellin şeması vardı arşivden bakayım(lm339lu idi herhalde)
Birde sg3525 li tip var.?
HAngisini İsterseniz.
 
isterseniz irtibata geçebilirsiniz devreyi kendiniz tasarlayabilirsiniz.
 
bu devre elimde var irtibata geçerseniz yardımcı olurum..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,213
Mesajlar
915,862
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst