24v dc kaç metre uzagı taşınır

Katılım
21 Mar 2007
Mesajlar
120
Puanları
1
Yaş
39
s7200 plc kulanmak istiyorum makinanın en uc noktası 50 metre kadar 24dc akım dogru sekilde calışşırmı sensöelerde sıkıntı yaratırmı daha önce basıma gelmişti 220 sensörle degiştirince düzelmişti şimdi böyle bi sorunb olurmu saygılarımla
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Denemedim ama diğer noktayada bir güç kaynağı bağlayıp iki kaynağın eksilerini ortak yapınca bir çözüm olabilir.
 
Kablo uzerindeki gerilim dusumunu hesaplamaniz gerekiyor. Bunun icin 50m uzaga baglanacak olan elemanin ne kadar akim cekecegini ve minimum kac volt ile beslenmesi gerektigini bileceksiniz ve kablo kesitini buna gore hesap edeceksiniz.
 
çalışmassa ilave kablo eklersin, çalışır..
 
s7200 plc kulanmak istiyorum makinanın en uc noktası 50 metre kadar 24dc akım dogru sekilde calışşırmı sensöelerde sıkıntı yaratırmı daha önce basıma gelmişti 220 sensörle degiştirince düzelmişti şimdi böyle bi sorunb olurmu saygılarımla


hocam guc kaybı hesabı yapabılecegın bır otomatık hesaplama programı var asagıda kablo kesıtını voltajını ve uzunlugunu gırıp sonucu ogrenebılırsın



Akü voltajı seçilerek (% 10 fazlası ile otomatik şarj voltajı hesap edilir), amperi girip, kablo uzunluğu ve çapı eklendiğinde güç kaybı hesaplama aracı.... Yukarıda yazılan formulun değişik bir şekli ile kullandığınız ya da kullanacağınız kablolar ile muhtemel güç kaybınızı hesap edebilirsiniz.

link asagıda
www.türbin.org by Hatice
 
Faruk Kartal,

Aykanat arkadaşın dediği gibi kullanacağın sensörün yada sensörlerin toplam akım ihtiyacını belirlemen gerek.

Genelde çoğu sensör 10-30 VDC ile çalışır. Ancak S7-200 PLC nin Logic-1 için en az 15 VDC ye ihtiyacı var. 15VDC de giriş akımı 2.5 ma civarındadır. Sensörler ise genelde 20-30 ma civarı (çok özel bir sensör değilse) akım çeker. Bu nedenle 50 metre mesafede 0,75 mm2 ( 1 mm2 daha iyi olur) üzeri bir kablo kulanırsan bir sorun yaşamazsın.
 
Sensörlerin çekeceği akım kadar akım kablolar üzerinden geçecektir.fakat en az --*1.5 ttr kablo kullanmalısın, 50 metre üzerinde ise tabi bu kablonun geçeceği kanal yada dış faktörlere bağlı (elektromanyetik dalga yada , indüksiyon), çektiğin Sensör kablosunun içinde topraklama kablosu olmalı ve sensör şasesine ve pano tarafına topraklama bağlanmalıır.....200 metreye kadar rahat çalışır ..kolay gelsin..............
 
S7-200 PLC de giriş sinyalleri için, ekranlı kablo kullanıldığında 500 metre, ekransız kablo kullanıldığında ise 300 metre ye kadar mesafelere çıkılabilir. Bu değerler Siemens ' in S7-200 dökümanlarında verdiği max değerlerdir. Hızlı sayıcı olarak kullanılacak girişlerde mu mesafe 50 metreye (ekranlı kablo olmalı) düşmektedir.
 
Dc gerilimde gerilim düşümü hesabı yapacaksan mesafeyi iki kat hesaplayacaksın.50 m ye kablo çekeceksen 100 metreymiş gibi hesaplamalısın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,404
Mesajlar
917,312
Kullanıcılar
450,301
Son üye
ttulpar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst