2 servo motoru senkronize hareket ettirmek ?

ayhan582

Üye
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba arkadaşlar.

Yapmak istediğim 2 servo motorun birbiriyle senkronize olarak hareket etmesi. Yani bir motoru elimle çevirdiğimde diğeride çevirdiğim kadar dönmeli. Bunu yapan bir motor kontrol var mı acaba yada nasıl yapabilirim. Teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
iki tane sürücü alacaksınız ve master/slave çalışma modlarıyla halledeceksiniz.
Ancak eliniz ile bunu yapmak zor , eğer olurdu yapılırsa görmeyi çok isterim..
Bu bir okul ödevi mi ,projemi?
 
iki tane sürücü alacaksınız ve master/slave çalışma modlarıyla halledeceksiniz.
Ancak eliniz ile bunu yapmak zor , eğer olurdu yapılırsa görmeyi çok isterim..
Bu bir okul ödevi mi ,projemi?
amanız gereki.
Arkadasın dediği gibi ; master / slave metodu yapacaksınız ama galıba arkadaş ilave etmedi, motorlara enkodr bağlamanız gerekli.
 
proje yapiyoruz. motorlar enkoderli
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum...i/71391-servo-motora-hareket-ezberletmek.html burdaki konuda işine yarayacak bilgiler olabilir. Elle çevirmek derken ben bunu jog veya el çarkı kullanarak döndürülmesi olarak kabul ediyorum.
İşe daha karmaşık , maliyeti arttırıcı yöntemlerle halletmek yerine pals çıkışlı plc nin pals çıkış ucunu 2 servo drive girersin ilgili komutların girişini tetiklemek için elinde 2 giriş butonu olur ileri , geri diye 2 servoyuda aynı anda ileri veya geri çevirirsin. Bunu 2 pals çıkışlıda yapabilirsin. Servoları ayrı ayrı pals çıkışlarına bağlarsın. Diğer yöntem plc'ye buton yerine el çarkı bağlarsın. Çarkı elle dödürdüğünde servo motorlarında hangi yöne çevirdinse o yöne dönerler. Başka yöntem plc kullanmassın. Servoları speed moda alırsın hareket butonlarını ortak yaparsın aynı anda dönerler. Ama sen illa ben bir motor milini elle çevirirken öbür motor da çevirdiğim kadar dönsün diyorsan elle çevirdiğin motorun encoder feedback bilgisi ile çevrilmek istenilen motorun driver'ını sürmen gerekir.
 
Arkadaslar bu sene bir proje yapıyorumda 12 v luk bir motoru laptoptan kontrol etmem lazım. Aslında yürüyen bant sistemini ileri geri götürcem. Bunun için bi motor sürücü devresi önerebilirmisiniz en düşük maliyetle...
şimdiden teşekkür ediyorum ilginiz için...
 
sınkro motorla yapabilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • h1013v1_120_1.jpg
    h1013v1_120_1.jpg
    24.9 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,480
Mesajlar
917,928
Kullanıcılar
450,448
Son üye
abdurrahmankoc

Yeni konular

Geri
Üst