16f628?

woLtaj

Üye
Katılım
1 Tem 2011
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
30
S.A herkeze kolay gelsin

Arkadaşlar bi proje tasarlıyorum.bu zamana kadar hep 16f84a ile çalışma yaptm ve şimdi 16f628le yapmayı düşünüyorum.bir yerden duyduguma göre 628ler dahili osilatörlü ve çalışması için sadece VDD VSS uçları yeterliymiş.fakat datasheetine baktıgımda osc uclarıda görülüyo.s acaba doğru olan hangisi baskı devrede osilatör kullanmalımıyım :S?
 
Merhaba

16F628 PIC'i hem dahili osilatör ile hem de harici osilatör ile çalışır.Kristal kullanılacağı zaman OSC pinleri kullanılır.
 
Çok teşekkür ederim. Ben PIC'i öğrendiğimden beri kristal kullanıyorum diger osilatörlerden farklı yaptıgı bi görev mi var acaba
 
Merhaba
PIC'e yazılan programlar belli saat palsı hızında çalışır.Bu çalışma frekansını isterseniz hariçten kristal,RC veya başka bir titreşim sistemi(harici osilatör) bağlayarak çalıştırabileceğiniz gibi PIC'in içinde bulunan kendi kristalini de kullanabilirsiniz.
 
Hassas zamanlama gerektiren işlerde (özellikle asenkron seri iletişim) kristal kullanılmak zorundadır. Kristal, rc osilatör veya seramik rezonatör gibi yapılara oranla çok daha hassastır.
 
pic'e sadece 5sn saydırıcam bunun için kristale gerek yok dimi 628'in dahili rc osilatörünü kullansam yeterli olur sanırım?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,379
Mesajlar
917,116
Kullanıcılar
450,258
Son üye
EDA TAŞDEMİR

Yeni konular

Geri
Üst