1600 KVA TRAFO KESİCİSİNİ KAPAMA ACİL

orhan4444

Üye
Katılım
22 Eyl 2009
Mesajlar
17
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar, fabrikamızda 1600kva trafo kesicisini deneme amaçlı açıp kapatmak istedim. kesici açıldı, fakat sonra kurmak için uzakta bulunan butonuna bastığımda kesici kurulmadı yani kapatamadım. Kesicinin üzerindeki butonu çekerek kurmak istedim yine kurulmadı. Kesici uzaktan kumanda panosundaki kesici kapama için sinyal veren kabloyu taktığımda kesici kumanda panosundaki gerilim koruma rölesinin sigortasını 6,3a attırdığını gördüm.sigortayı yeniledim panoya dc 24v verdiğimde kesici motoru kurulur gibi olup sigorta tekrar attırdı. Bende kesiciye kapama sinyalini gönderen kabloyu söktüm, sonra yine panoya 24v dc verdim. Bu sefer sigortalar atmadı panodaki tüm fonksiyonlar sağlam. Fakat benim kesiciyi kurup kapatmam lazım. Manuel elle kurabilirmiyim. Manuel nasıl kurabilirim. Kesici markası: Merlın gerın fluarc fb4. Bu durumda fabrikaya bir an önce enerji vermek için ne yapabilirim. şimdiden herkese iyi çalışmalar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kesicinin önünde kurmak için bir yuva var L biçimindeki demirden yapılmış kurma kolunu kısa tarafı nı yuvaya oturt kur yay 10-15 kere klik sesini duyana kadar sonra uzaktan kumandan calışıyorsa servise al ...çalışmıyorsa kapama mandalına ip bagla öyle uzaktan kapa
 
Son düzenleme:
manuel kurabilirsin ama AG mi OG mi oldugunu belirtmemişsin
 
Sn.orhan4444;

Büyük ihtimal kesicinizin kurma motorunun bobinlerinde kısadevre var ve D.C. besleme sigortasıda ondan dolayı atıyordur.

Öncelikle fabrikaya enerji vermeniz için izleyeceğiniz yolu söyleyeyim;

Kesicinizin bara ayırıcısını açınız.(Manuel kurarken sarsıntıdan dolayı kapama verebilir olası bir arızada patlamayı önlemek için)

Kesicinin hat ayırıcısını açınız geri dönüş var ise ( ups,jeneratörv.b.) engellemek için.

Kurma kolunu takın ve rahat bir şekilde acele etmeden yayı kurunuz.

Kesicinin kontaklarının açık olduğundan emin olduktan sonra ,açık olan hat ayırıcısını ve arkasından bara ayırıcısını hızlı bir şekilde kapatınız.

Büyük ihtimal uzaktan kumanda panosu çalışmayacaktır kesici kurma motoruna giden kabloları çıkarın ve D.C. enerjiyi tekrar verin.Kumanda panosu çalışacaktır ve kapama verebilirsiniz.

Kumanda panosu D.C. vermenize ragmen çalışmaz ise kesiciye yakından yani üzerinden kapama vermek zorunda kalacaksınız.Dikkatli olun !!!

Son olarak enerji verdikten sonra kumanda panosunun ve kesicinin bakımını düzenli olarak yaptırınız.


Kolay gelsin...
 
Bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
EMRAH hocam size bir konuyu daha danışmak istiyorum. Kesici yayını kurduğumuzda kesici kontaklarını kapatmıyormu. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla yay kurmak demek kesiciyi kapatmak demek değil, kapatmak için ayrıca kapama sinyali vermek gerekiyor öylemi.
öyleyse
bu yay kurma işleminin tamam olduğu nasıl anlaşılır, yayı aşırı kurarsam veya az kurarsam ne gibi sorunlarla karşılaşırım. mesela yayı çok kurarsam butona basmaya gerek kalmadan kesici kapanırmı. bu durumda eğer kesici kapanırsa patlama tehlikesi yaşanırmı.
herşey için...
öncelikle hayati bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim...
 
Evet. Dediğiniz gibi: Yay kurmak demek kesiciyi kapatmak demek değildir. Kesiciyi kapamak için kesici kapama butonuna basılır (mandalı çevirilir).
Yay kurma işlemine ilk başladığınızda yay biraz serttir. Kuruldukça yumuşar ve klik diye ses gelir (ben kuruldum der adeta.). Ayrıca, yayın kululduğunu gösteren işaret vardır kesiciler üzerinde: Yay kurulu, yay boşta diye.



Kesicide arıza yoksa eğer, kurma işlemini yaparken kapanmaz kendi kendine normal şartlar altında. Ama kurarken kapanıp da patladığı olaylar da yaşanmıştır.
 
Sn.orhan4444;
Yönetici arkadaşım Sn.genç arkadaş,sorunuzun cevabını güzel açıklamış buna ilave edeceğim bir yanıt yoktur,ayrıca sormak istediğiniz konular varsa tekrar sora bilirsiniz.
Başarılar...
 
teşekkürederim arkadaşlar. Sizlerden aldığım bilgiler doğrultusunda fabrikaya elektrik verdim.
 
Arkadşlar benim çalıştığım fabrikada aynı sorun var.kesici biraz eski model olduğu için kapama açma ile ilgili geniş bilgi yok.FLUARC FB4 hakkında açma kapama konusunda bilgi verebelicek yazılı yada görsel olarak anlatım varsa bana yardımcı olursanız sevinirim..iyi günler arkadaşlar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst