15m usb kablosu yapabilirmiyim?

BassChaoS

Üye
Katılım
22 Şub 2010
Mesajlar
29
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba bugun karşılaştığım sorun elımde bulunan web camı 15-16 metre uzağa taşımam gerekırken kendı yaptıgım usb kablo ıle bunu başaramadım. kabloyu ekleyıp usb yı bılgısayara taktıgımda aygıtı tanıyamadı mesajı alıyorum, nette bıraz arastırma yaptım usb kablo mesafesı ıcın ıdeal 5 metre uzunluk vermısler, buradakı sorun usb nın voltajının yolda kaybolmasımı yoksa data transferının bu uzunlukta saglanamamaısmıdır yada bole bı kabloyu nasıl yaparız Usb repeater kullanmadan? Yada Usb nın voltaj uclarına dısarıdan kablo uzunlugunun yapacagı dırencı hesaplayıp uygun voltaj vererek calısmasını saglayabılırmıyız?
 
Soruna cevaben her ikisinden dolayı diyebilirim. Öncelikle mesafeden kaynaklanan gerilim düşümü ve de belli bir mesafeden sonra iletişimin kopmaksızın devam ettirilebileceği sürenin üzerine çıkılıması.
 
İSTERSEN KENDİN YAPABİLİRSİN USBNİN KABLOSU 4 TELLİDİR 2 GUC 2 DATA ICIN KULLANIYOR...BASKA COZUM USB UZATMA KABLOSU SATIN AL 5m lik olan var satılıyor.google arat mesafesi daha uzun olanlarda vardır
 
Arkadaslar cozumlerınızı okudum yarın sabah ılk ısım bunları denemek olucak ozellıkle azız77 data receıve tıme 'ı doru soledın bunu hıc dusunmemıstım cok saol aydınlattıgın ıcın Tyıldızak arkadasımın onerısınıde ıncelıyorum sımdı yapmaya calısıcagım.
 
mesafe çok fazla usb lerin iletişim hızları da yüksek. ben rs232 kabloyla en fazla 13 m ye çıkabilmiştim. belki kaliteli bir kabloyla ulaşabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst