12v solar sistem üzerine nasıl bir cihaz bağlarsam akü dolduğunda gelen akımı kesmek yerine başka bi cihazda kullanabilirim

denizci-88

Üye
Katılım
15 Şub 2023
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
35
herkese merhabalar, benim 280 w 12v monocristal half cut güneş panelim , 20 amper mptt şarzk kontrol cihazım ayrıca 100 ah 12v aküm var,ilerleyen zamanlarda da 500 w bir rüzgar gülü ile desteklemeyi düşünüyorum, benim sizlere sorum şu rüzgar gülü ve güneş paneli tarafından aküm dolduğunda malum şarz kont cihazı tarafından aküye akım kesiliyor ,ben nasıl bir röle yada cihaz kullanırsam akü doldukdan sonra akımın kesilmesi yerine bu akımı lamba veya başka bi cihazda kullanabilirim ve devre üzerinde bu cihaz nereye bağlanmalıdır,aküde herhangi bir azalma olduğunda önceliği tekrar aküye verecek [ şimdilik 4 lamba bir wi fi güvenlik kamerası çalıştırıcam muhtemelen akü gün içinde hızla dolacak ] birde güvenlik kamerası 12v 12watt 3 amper ve cihaz yanında 220 v adoptör ile geliyor,hiç inverter kullanmadan bu mptt şarz cihazı üzerindeki 12v kısmından hat çeksem akımı kameranın istediği 3 a nasıl düşürebilir veya direk bağlasam kameraya direk bağlasam zarar verirmi malum akü 100a şimdiden teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Benzer bir sistemi kullanıyorum. DC12V ile kamera kayıt cihazı, 8 tane kamera, çakmaklık şarj cihazı, mobil modem ve modul ledler kullanıyorum. Hepsi 12 volt ve Şebeke de var. Güneş olmadığında şebeke devreye giriyor. Daha doğrusu şu an öncelik şebekede şebeke yokken akü devreye giriyor. Aküden doğrudan değil de solar şarj cihazının yük çıkışından gücü alıyorum. Bu şekilde belli bir voltaja düşünce ayarladığım volt'ta gücü kesiyor. LiFePO4 akü tam dolunca panel voltajı yüksek geldiğinden araya bir tane de ayarlı regülatör ilave ettim. Gece akü belli voltun altına düşünce kayıt cihazı ve kameraların gücü kesiliyor. Aküde 10-15A güç ile bir adet wifi kamera ve mobil modemi besliyorum. Mobil modemin bataryası tükenince kapalı kalmaması için böyle bir sistem tasarladım.

Soruda doğrudan beslemede siz DC12 volt'u sabit tuttuktan sonra 10000 A akü bağlasanız da sorun olmaz.
 
Benzer bir sistemi kullanıyorum. DC12V ile kamera kayıt cihazı, 8 tane kamera, çakmaklık şarj cihazı, mobil modem ve modul ledler kullanıyorum. Hepsi 12 volt ve şebeke de var. Güneş olmadığında şebeke devreye giriyor. Daha doğrusu şu an öncelik şebekede şebeke yokken akü devreye giriyor. Aküden doğrudan değil de solar şarj cihazının yük çıkışından gücü alıyorum. Bu şekilde belli bir voltaja düşünce ayarladığım volt'ta gücü kesiyor. LiFePO4 akü tam dolunca panel voltajı yüksek geldiğinden araya bir tane de ayarlı regülatör ilave ettim. Gece akü belli voltun altına düşünce kayıt cihazı ve kameraların gücü kesiliyor. Aküde 10-15A güç ile bir adet wifi kamera ve mobil modemi besliyorum. Mobil modemin bataryası tükenince kapalı kalmaması için böyle bir sistem tasarladım.

Soruda doğrudan beslemede siz DC12 volt'u sabit tuttuktan sonra 10000 A akü bağlasanız da sorun olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst