110 kw motora invertör

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
Arkadaşlar 110 kw lık bir mikser motoru örneğin 15 dakika 82 kw da çalışıyor 9 dakika bu 6 kw değerine iniyor boştayken.Acaba motora invertör uygulaması enerji kullanımı açısından uygun mudur?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
boştayken düşük devir çalıştırmak istiyorsan bu durumda düşük akım çekeceğinin garantisi yok hatta daha fazla da çekebilir düşük frekansta motor ısınma problemi yaşayabilir
Ayrıca motor en düşük kaç hz de çalıştırılabilir onuda öğrenirsen iyi edersin bnm daha düşük güçlü motorlarda düşük frekansta çalıştırma denemelerimde akımda düşme durumu görmediğimi söylemek isterim çok düşürdüğümde de fazla akım çekme durumu olup zaten bu durumda sürücü korumaya geçti
 
Aslında sureklı aynı formda calısyor ıse ufak bır yazılım ıle mumkun olabılır.
ama sureklı aynı formda olması sartı ıle.
 
Invertörün, dijital girişlerınden calısma konumuna göre kontak verilir. Menü den de, bu kontak girişlerınde kaç hz. de calısacağı bilgisi girilir. 6 kw güç çektiğinde mınumum kaç devir veya frekansada döneceğini bulup bunakarsılık gelen deger girilir. herhangi bir yazılım vs gerek yok. Yavaş devir calısma esnasında elbet enerji tasarrufu sağlanacakdır. Münkünse 10 hz altında uzun süre çalışacksa, ahrıcı sohutma takmak gerekır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,500
Kullanıcılar
450,124
Son üye
Ekolll

Yeni konular

Geri
Üst