1000 kVA trafo og giriş kablosu

İşletme elemanlarının boyutlanıdırılmasında, 3 faz kısa devre akımı esas alınmalıdır (çoğu durum için ). Akım taşıma kapasitesi ve gerilim düşümü hesabı yönünden uygun kesitte görüldüğü sanılan bir kablo uygulamada yetmeyebilir.

örneğin :

yukarıdaki soru için, hesaplanan kısa devre akımı 7 kA olsun. kablo iletkeni bakır, başlangıç ve nihai sıcaklıklara göre tabloda seçilen değerlere göre ( çoğunlukla, 90-115 Akım yoğunluğu)

S=7000/115=60,9 mm² . buna göre minimum kesit 95 mm² olmalıdır.

Her TM nin elinde sistem bilgisi vardır. zahmetli olan kısım, TM den sonraki dağıtım hattının karekteristik verisidir. çoğunlukla dağıtım şirketleri düzenli olarak bu veriyi vermediği için 3 faz kısa ( yüksek gerilim için) devre hesapları yapılmamaktadır. bu nedenle, kesit değerini, TMŞ lerde de kısa devre açma kapasitesini yüksek tutmakta fayda var. Değilse, basit bir arızda, yer altındaki kablonuz, menhol noktasında yada irtibat noktalarında patlayacaktır.Aynı durum TMŞ ler için de geçerlidir.

Bu tabloyu nerden bulabiliriz?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhabalar

1000 kw değerinde bir trafonun beslemesini yapmam istendi yaklaşık 2500 metreden hangi kablo kesitini kullanmalıyım??
 
og kablo kesidi hesabı şebekenin kısa devre akımına göre yapılır ve kesit bu hesaba göre belirlenir.cevaplar hep nominal akım hesabı üzerine verilmiş.neden akım kontrolü yapılıyor anlatabilir misiniz?bu durumda bilgi olarak gerekenler Şebeke kısa devre gücü ve şebeke gerilimidir.bence yanlış yönlendirme var.
 
Arkadaşlar Gerilimi 34,5 KV

Lütfen hesaplama yöntemiyle yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler


Merhabalar

1000 kw değerinde bir trafonun beslemesini yapmam istendi yaklaşık 2500 metreden hangi kablo kesitini kullanmalıyım??
 
Sanırım cevap geç olacak ama..olmamasından iyidir... öncelikle hatırlatmakta fayda var.. özellikle elk. kuvvetli akım yönetmeliğimiz ve topraklamalar yönetmeliğimiz neredeyse büyük bir çoğunluğu IEC ve VDE normlarının kendi halimize göre tercümesidir. Dolayısı ile, bu tabloların olduğu esas kaynak IEC 60 909. tercümesini elde edebilirseniz, konu ile ilgili, grafik ve tablolara ulaşırsınız..bende kitap halinde olduğu için yani pc de olmadığından buraya aktaramıyorum.
 
og kablosu 35 likolur ama tedaş bunu 95 lik istiyor ag çıkışınıda 3*240-2*240 yapa bilirsin
 
kısa devre hesabı da yapıp ilgili KLPE kablonun kısa devre dayanım akımına da bakmanız gerekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,404
Mesajlar
917,322
Kullanıcılar
450,304
Son üye
veli328032

Yeni konular

Geri
Üst