10 sayaçlı bir binaya jeneratörü nasıl yerleştirmeliyim

Katılım
1 Tem 2008
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar hepinize kolay gelsin ben bina tesisatçısıyım zemin+5 katlı bir bina yapıyorum enerji kesildiğinde jenetatör devreye girecek ama jeneratörün enerjisi sayaçlar üzerinden geçmeyecek binada 10 adet trifaze sayaç var yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:confused::confused::confused:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
jeneratorün üzerinde ana transfer panosu mevcut gözüküyor sana lazım aRa transferle işini hallet her daire için 2 kontaktor lazım ve sistemı besliyecek kumandaya ihtiyacın var hatta sennin yerinde olsam 1 tanede termik takarım herkes eşitşekilde kullansın fazlasını kullananın termiği atsın
 
Geçtiğimiz senelerde bir apartman için hazırladığım uygulama projesini size vereyim.
Yazılar çok küçük görünebilir ama PDF'e zoomlayabilirsiniz. Dosya kalitelidir, okunaklılığını korur.
İşinizi görür.
Ekli dosyayı görüntüle 9577
 
Son düzenleme:
Jenaratör transfer sistemi kurabilirsin yani ayrı bir bara oluşturursun ve iki kontaktör bu ana besleme için lacak zaten yeni tip jeneratörlerde transfer sistemi genelde var enerji kesildiğinde belli bir zaman sonra jeneratörü direk devreye alır yani jeneratör kontaktörünü çektirir. sisteme enerjigeldiği zamanda jeneratör bunu algılar jeneratör kontaktörünü bıraktırır, stopa gider
 
Evleri besleyecek jenatörden her daireye ayrı hat çekmelısin.
Dairenin linye hattına iki adet kontaktör korsun kontaktörlrer mekanik ve elektrik kilitlemeli
olacak bir kontaktör saaten gelen e bağlanacak ikinci kontaktör jenaratörden gelene bağlanacak.kontaktörler hangisinde enerji varsa o çalışacak şekilde olacak.

ancak saaten sonra jenaratör bağlantısını tedaş kabul etmez bunu araştırın ona göre yapın.
bizim sitemizde jenaratör trafo cıkışına bağlı elektrik kesilince jenaratör devreye girer.
hem jenaratör mazot yakar parasını öderiz hemde saaten geçer tedaş a öderiz jenaratörümüz 1000.kva lık kolay gelsin.
 
herşeyden önce jeneratör bağlantısı yapabilmeniz için proje çizdirip tedaşa onaylatmanız gerekiyor aksi halde bağlantı yapamazsınız,yaparsanız kaçak işlemi görür ve ayrıca transferden kaynaklı arıza nedeniyle geri besleme olup sistemde çalışan personelin çarpılması veya sistemin zarar görmesinden dolayı hem siz hemde bina sakinleri kimi parasal ve mahkeme durumları ile karşı karşıya kalırsınız.
 
bina elektriik panosuna her daire için Şebeke ve jeneratör olmak üzere 2 ser adet kontaktör koymalısın,birbirlerinin ters kontagından bobinlerini beslemelisin,sayacın çıkışına şebeke kontaktörünü koymalısın,jeneratör kontaktörünü jeneratörden besleyip çıkışını şebeke kontaktörünün çıkışına köprülemelisin.jeneratör dairelerin tam yükünü karsılayacaksa sorun yok,ama sınırlı guç vereceksen ayrı ayrı her daireye jeneratör beslemesi için kolon hattı çekip daire panolarında revizyon yapmalısın.
Kolay gelsin :)
 
bina elektriik panosuna her daire için şebeke ve jeneratör olmak üzere 2 ser adet kontaktör koymalısın,birbirlerinin ters kontagından bobinlerini beslemelisin,sayacın çıkışına şebeke kontaktörünü koymalısın,jeneratör kontaktörünü jeneratörden besleyip çıkışını şebeke kontaktörünün çıkışına köprülemelisin.jeneratör dairelerin tam yükünü karsılayacaksa sorun yok,ama sınırlı guç vereceksen ayrı ayrı her daireye jeneratör beslemesi için kolon hattı çekip daire panolarında revizyon yapmalısın.
Kolay gelsin :)

Bu işlem doğrudur aancak bu işlemi yapmadan önce elektrik projesini revize ettirmelisin.Jeneratör ilaveli elektrik projesi hazırlatarak sayaç panosunu projelendirirsen o zaman TEDAŞ kabule geldiğinde sıkıntı çıkarmaz.
 
teknik olarak tek kontaktörle yol verebilirsin ama tek onaylarmı bilmem normalde kapalı kontağa saati bağla normalde açığa jeneratörü elektrik varken kapalı kontaklardan akım geçer jeneratör çalışınca kontaktör çekerbu sefer açık kontaklardan akım geçer kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,798
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst