10 dakİka ÇaliŞacak 3 saat duracak

bence bu işin mantıklısı sıvı seviye röle dir zira pompalar susuz çalıştığı zaman zarar görür
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaslar bir sulama kuyusundaki suyu 3 kw lik motor 10 dakikada bitiriyo.3 saat sonra yine bi 10 dakikalik su birikiyo yani surekli 10 dakika Çalisacak 3 saat duracak 24 saat surekli bu peryodu yapan bi kumanda semasi lazim.yardimci olursaniz sevinirim.


en mantıklı sistem şamandra olurdu bence hadi yagmur yagdı su çok harcandı nolucak bence bir elektrikli sıvı seviye rolesiyle halledersin bu işi
 
arkadaşım bu işi iki su seviye rölesiyle halledebilirsin zaman saatinede gerek yok birini altta digerinide suyun max. seviyesine ayarlarsın üsttekine su yetişince ters kontagı kullanacaksın ve kontaktre start verecek su bitince alttaki kapatacak.. saygılar kolaygelsin
 
kuyudaki suyu zaman rölesi yada saatiyle çalıştırırsan motoru su yokken çalışma riskine atarsın ve motor yanabilir.en iyisi sıvı seviye röleleri
 
Bu is icin esas gerekli olan sivi seviye roleleridir. ancak illaki zaman ayarli istiyorsan yapacagin en akilli sey on off zaman roleleri var bu rolelerin uzerinde ayri ayri on ve off sureleri ayarlayabilecegin kucuk secici anahtarlar var onlar sayesinde hassas ayar yapabilir.baglama konusunda cizim sana nasil ulastirabilirim bilmiyorum ama anlata bilirim .zaman rolesinin bobin uclarina uygun gerilimi uyguladiktan sonra ortak ucuna motoru calistiracak kontaktore uygun voltajda besleme bagladiktan sonra no ve nc kontak uclarindan uygun olanindan cikis yaparak kontaktorun bobin uclarindan bir yaparsin bobinin diger ucunuda malum oldugu uzre calisma gerilimine uygun uca baglayarak devreyi bitirebilirsin.ama bastada dedigim gibi bu is icin en guzeli sivi seviye rolesi kullanarak yapman daha kolay olacaktir.ondada uc uc vardir biri ortak uc diger ikiside no,nc dir basitce kontaktorun bobin uclarindan birini sokerek rolenin ortak ucuna baglayarak uygun olan no,yada nc ucundan cikisida bobin uclarindan kablosunu soktugun yere baglayarak bu isi basit sekilde bitirebilirsin .



yasar guney
 
sıvı seviye elektrodu veya flatör swiç kullanman daha iyi olur.zaman rölesinden daha ucuza gelir.su bitince motorunun çalışma durumu ortadan kalkmış olur.
 
mrabalar AYKUT arkadaşım ben DALGIÇ POMPA KONTROL KARTI imalatı yapmaktayım.isterseniz size yardımcı olabilirim. istediğiniz kadar çalışma süresi. koruma ve sıvı seviye rölesi hepsi entegre edilmiş bir kart. siz sadece çıkışları ve sıvı seviye elektrodlarını bağlayacaksınız.
*********@hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
aykut bey bu sonunuzu cok basit bir şekilde yapabilirsiniz entesin bu iş icin özel olarak hazırlanmış su seviye kontrol röleleri bu şekilde kuyu suyunu cok rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. su seviyesi belli bir degere ulaştıgında motor kendiliginden calışıyor belli bir degerin altına düştügündede kendiliginden duruyor. kısacası burada motoru zaman ile calıştırmanıza hiç gerek cok basit bir yönten elimde işinizi görecek bir şema var. Bana size ulaşabilecegim bir email adresi yazabilirseniz size seve seve yardımcı olmaya calışırım..
 
Son düzenleme:
İşinize yararmı bilmem faydası olursa dua edin yeter..
 

Ekli dosyalar

  • HAFTALIK AYARLI ZAMAN ROLESİ.rar
    480 KB · Görüntüleme: 30

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,829
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst