1 Watt ile 132 Lümen

korkmaz_design

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
2,526
Puanları
419
Yüksek güçlü LEd sektöründe faaliyet gösteren Cree,132lumen/Watt'lık XP-G serisini piyasaya sürdü.

XLampXP ailesinin yesi serisi XP-G soğuk beyaz LEd'lerde 350mA sürme akımı ile en az 139 lümen aydınlık veren 132 lümen/Watt verimlilik sağlıyor.

Aynı ürün 1 Amper'lik sürme akımı ile 345 lümen ışık verebiliyor.Bu şekilde 2 adet LEd sadece 6,5W güç tüketerek normal bir 60w'lık ampulün verdiği ışığı sağlıyor.

Bir başka ifade ile normal bir ampule göre yaklaşık10 kat daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.

3,45mm x 3,45mm boyutlarında olan bu LED'lerin ömrü her ne kadar 50 bin saat olarak belirtilse de, ürün 100bin saatin üzerinde rahatlıkla kullanılabiliyor.

20-30 yıl kullanım ömrüne sahıp bu ürünlerle yanık ampulleri değiştirme problemide ortadan kalkıyor.

ayrıntılı bilgi: Arrow elektronik
 
İşte bu süper bişey yaw... Fabrika aydınlatmalarında böyle birşeyin kullanılması nasıl bir enerji tasaruffu yapar :)
 
yaygınlaşmasını engelleyen sebepleride açiklasanız iyi olurdu ama oled teknolojiside yanılmıyorsam akkor lambalara göre 10 kat enerji tasarrufu sağlıyor. fiyatını, nerelerde kullanılabileceğini, göz sağlığını etgileyip etkilemediğini yazsanız cok memmun olurum.
 
sn özkan61 led sektöründe çalışmaktayım ledin yaygınlaşmasını engelleyen faktörlerin başında eski teknolojilerdeki ısı problemi ve buna bağlı olarak ilk başta yapılan yüksek maliyet gelirdi ,bu problemlerin bir kaçı hala devam etmektedir. halen daha yüksek bütçe gerektirsede kullanımı yaygınlaşma aşamasındadır. eskiden kullanılan 5mm led devri bitme aşamasındadır. artık smd teknolojisi kullanıldığı için daha ucuz malyetler söz konusu ,yeni tip ledlerden bahsedecek olursak 3 chipli,9 chipli ve daha az ısı üreten bunun yanı sıra daha fazla lümen değerine sahip ledler piyasada bulunmaktadır. Bu arada crı denilen renk netliği kaliteside sanırım çoğu firma tarafından arttırımış durumda.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,679
Kullanıcılar
449,950
Son üye
Krşt.alg

Yeni konular

Geri
Üst