1,0/0,4 kV 50kVA trafo

Bence sistemdeki trafoyu sadece aydınlatma için kullanmadığı için 1kv luk ayrı trafo kullanıyorlar.Hem 34,5/1 kv trafo özel yapım olacağından daha masraflı olacaktır diye düşünüyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
hepinize yardımlarınız için tesekkurler.

bugun okulda hoca ile gorusme fırsatı yakaladım. bu ürüne ait katalog yokmus, onun yerine bir adet 34,5e 0,4 katalogu koyacagım ödeve.

iletim hattının da önce 1e sonra 0,4e dusurulmesinin sebebi ise, bu tip uygulamalarda mesela sehirler arassı yollar gibi veya bir köyün enerjilendirilmesi gibi uygulamalarda 1 kvla enerji tasıması uzun mesafede daha az kayba neden oldugu içinmiş. buradan elde edilen kar da trafo maliyetini fazlasıyla karsılarmıs... valla ben hocanın yalancısıyım :)

tekrardan tesekkurler..
 
Baştanberi,dikkatinizi bu konuya çevirmek istedim.1 kv seçim doğru rakamdır.Ancak,50 kva
1 / 0,4 yerine,her direk dibinde,580/220 volt ( armatür gücünde ) trafolu çözüm daha uy-
gundur.Basettiğim trafo,harcıalem bir malzemedir.
 
Üstadlarım.
Türkiyede 1kv/400 V trafoları çoğunlukla karayolları kullanır....
Çünkü şehir dışında,şehirler arası karayollarında ,ormanlık alanlarda(ormanlık alanlarda direk tipi trfoda koydurmazlar!), yol aydınlatması yapmak ve enerji temin etmek çok zor ve maliyetlidir....

Şehir içinde yol aydınlatması yapmak çok basit iken,şehir dışlarında Uzun güzergahlar boyunca çok düşük bir gücü teknik sorunlar yaşamadan (ör:ger düş )beslemek çok zordur.....

Bu tip durumları aşabilmek için küçük güçleri büyük trafolar ile beslemek yerine,özel bir gerilim seviyesi ile 1/0.4 kV trafo kullanılması cogunlukla daha karlı olabılmektedir.

Konu ile ilgili uygulamaların sıklıkla yapıldıgı kurum T.C Karayollarıdır...İlgili katalogları ve profesyonel tasarımları, kurum ile temasa gecerek elde edebilrisiniz.
 
34,5/1kV 250kVA Güç Trafosu
1/0,4kV 60kVA Güç Trafosu
1/0,4kV 25kVA Güç Trafosu
yukarıkdaki trofolarla ilgili fiyatlar hakkında bilgisi olan varmı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,802
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst