Şalt sahası bakımı

mezonist

Üye
Katılım
8 Nis 2009
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar,

Şalt sahasının bakımıyla ilgili bilgi almak istiyorum.
Hangi periyotlarda, hangi bakımlar ne şekilde yapılır, bilen arkadaşlar buraya yazabilir mi (veya PMden mesaj atabilir mi?)

Teşekkürler
 
gerek kalmadı, çok iyi bir döküman buldum
 
Arkadaşlar bana şalt sahası bakımlar ve trafo bakımları hakkında nasıl yapıldıgı hakkında bilgi lazım
 
Selam hangi konuda yardım edebilirim konuyu açarsanız sevinirim kendim biizzat bakımcıyım
 
s.a.
öncelikle mezonist arkadaşım ben yönetici olsaydım seni şimdiye atmıştım siteden.. soru sorken problem yok, bulunca paylaşmak yok.. oh ne ala.. ;)

arkadaşlar şalt sahası bakımı falan ile ilgili bir döküman lazımdı...
 
En az yılda birkere fider fider veya komple tüm ekiplerin girmesi ile yapılır. Röle ekibi tüm sekonder sisteme ve akım,gerilim,prafudur,trafo,akü ve bakımını yaptıgı tüm ekipmanların temizlik ve testlerini. kesici ekibi kesici,trafo,bara,izolatör,ayırıcı,toprak bıçakları,kablolar ve bakımını yaptıgı tüm ekipmanların temizlik ve testlerinin yapımı. Birde saha temizlik ve bakımını yapan ekip ile su dranjları,balaz taşları,cevre temizliği, tel çit ve benzeri eksiklikler giderilmesi. Saha aydınlatmaların tamiratı, kamera sistemlerinin kontrolü ve tüm ekipmanların fonksiyon testlerinin yapımı ile gerçekleştirilir. Bu şalt sahasının çalışma koşullarına göre planlanır.
 
En az yılda birkere fider fider veya komple tüm ekiplerin girmesi ile yapılır. Röle ekibi tüm sekonder sisteme ve akım,gerilim,prafudur,trafo,akü ve bakımını yaptıgı tüm ekipmanların temizlik ve testlerini. Kesici ekibi kesici,trafo,bara,izolatör,ayırıcı,toprak bıçakları,kablolar ve bakımını yaptıgı tüm ekipmanların temizlik ve testlerinin yapımı. Birde saha temizlik ve bakımını yapan ekip ile su dranjları,balaz taşları,cevre temizliği, tel çit ve benzeri eksiklikler giderilmesi. Saha aydınlatmaların tamiratı, kamera sistemlerinin kontrolü ve tüm ekipmanların fonksiyon testlerinin yapımı ile gerçekleştirilir. Bu şalt sahasının çalışma koşullarına göre planlanır.

Merhaba,
verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. bu bakımların periyodu ile ilgili yönetmelikte bir madde var mı? Varsa yerini biliyormusunuz. Sonuçta bu bakımlar maliyetli işler ve yönetimin de ikna edilmesi gerekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst