İzalasyon malzemesi olarak su

testcimurat

Katılımcı Üye
Katılım
24 Mar 2010
Mesajlar
619
Puanları
56
Bir yerde okudum . Anahtarlama elamanlarında SF6 veya yağ kullanmak yerine su kullanmayı deniyorlarmış. Su izalasyon malzemesi olurmu ? Bilgisi olan varmı ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ali bey'e katılıyorum... Partiküllerden arındırılmış saf su olabilir...
 
Son düzenleme:
Suyun kaynama ısısı düşük. Bu nedenle olabilir ama efektif olmayabilir. Ne tür bir teknik kullandıklarına bakmak lazım.
 
arkadaşlar saf su elektriği iletmez ayrıcada iyi bir ısı ileticisidir izolasyon değilde soğutma amacıyla kullanılabilir fakat saf su aç bir su dur çevresinde bulunan metalleri yok etmekte üstüne yoktur eğer bunu çözerlerse çok uygun bir soğutucu olabilir bence
 
%100 yalıtkan bir malzeme yoktur. En iyi yalıtkan boşluktur, onun dahi dielektrik sabiti bellidir. Yeterince yüksek gerilim uygularsanız boşluğu da delebilirsiniz.
Su içindeki ark oluşumunun fiziksel&kimyasal etkileri SF6 veya vakumlu ortamdakiyle karşılaştırılınca, sonuçta su daha mı iyidir... Bence değildir. Bence bu uygulama endüstriyel ortamlar için değil daha spesifik uygulamalar için kullanılabilir.
 
Piyasada akülere koymak için satılan saf su gerçekten saf sumudur. Yada gerçek anlamda saf suyu nasıl elde ederiz . Yardımcı olursanız sevinirim ...

Kolay gelsin...
 
Piyasada akülere koymak için satılan saf su gerçekten saf sumudur. Yada gerçek anlamda saf suyu nasıl elde ederiz . Yardımcı olursanız sevinirim ...

Kolay gelsin...

Elektrolit dediğimiz bu karışım içinde sülfirik asit ve saf su belirli bir orandadır. Gerçekten saf sudur. Saf su distile su cihazıyla sağlanır bu cihaz suyun damıtılması işlemini gerçekleştirir.
distelled water: saf su

http://www.bereketkimya.com/Default.asp?P=0&L=1&K=0&K1=54
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,880
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst