trafolu olanlar biliyorum çok ucuz, ama kalite verimlilik açısından baktığımızda inverter modelleri daha ekonomik ve kullanımı daha basittir. amatörler için, yani ayda yılda bir işi gereği, yada köyde bağda birşeyler yapanlar için,(inşaat yapan arkadaşıma, köyde çatı, dam,su deposu, tesisatçı arkadaşım kapak filan yaparken) bu saydıklarım tanıdığım kişilere , bulabiliyorsan Catpower 2000 modeli gibi cihazı tavsiye ettim. ömürlük makinedir, bulamayanlara da soketleri küçük olan orta kalite makine alıp kullanmalarını. varsa elimde ikinci el olarak teminini sağladım. küçük soketli ve boyutu küçük ve orta olanlar biraz daha yüksek frekansta çalıştığı için yüksek verimde çalışmakta, ama bu demek değildir ki büyük soketliler kötü demek. büyük soketliler genellikle şantiye işleri için uygundur ve daha zor koşullarda çalışabilmektedir. haliyle rakamları da biraz yüksektir. ucuzluk zincir mağazalarında satılan,nette bulduğunuz ucuz makineler özellikle 1000 tl altında olanlar, hangi ülkenin markası olsa bile dediğim gibi çok riskli cihazlardır. kapıdan içeri getirdiklerinde ben bunları tamir etmiyorum dediğimde "daha garantisi var 3 aylık makine, bir paket elektrot yakmadım diye ağlamaya başlıyorlar"
1-fabrikası kullanıcı hatası diye yapmıyor, elinde patlıyor
2- tamiri gerçekten imkansıza yakın şanslı makine bulursam 10da bir.
sence değer mi almaya, marka değil modeli olarak söylüyorum. aynı markanın 2-3 model üstü traktör gibi çalışıyor.
düzenleme: yazım hatası için