İnsansız hava aracı "ANKA" görücüye çıktı.

Ali_Rıza

Katılımcı Üye
Katılım
4 Ara 2009
Mesajlar
1,260
Puanları
58
Yaş
40
Tamamı Türk bilgisiyle üretilen insansız hava aracı “Anka” dün, Dünya prömiyerini yaptı. TAİ tesislerinde düzenlenen törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve askeri ataşeler katıldı. Geliştirme testleri 2011 yılında tamamlanacak olan aracın 2012’de veya 2013’de TSK envanterine girmesi kararlaştırıldı. Tasarım ve geliştirilmesi 107 milyon dolar bir bütçeyle gerçekleştirilen Anka 24 saat uçma, 30 bin fit irtifaya kadar yükselme özelliğine sahip olacak. 1,6 ton ağırlığındaki Anka’nın kanat açıklığı 17,3 metre, boyu 8 metre, yüksekliği 1,70 metre. 200 km’yi 1 saatte alabilen ve bu mesafeden kontrol edilebilen Anka, görüntüyü kaydedip, yer istasyonuna aktarıyor.

TRT HABER - Uçağın Adı Anka
 
Gurur duydum, fakat tek zoruma giden olay, aselsanın bu tip istihbarat cihazlarının en önemli parçası olan teknolojik gözü, israilide vermesi, heron muhabbetlerinde onlarada verdiler...
 
kontrol menzili 200 kilometre imiş. Bu uçakların kontrolünde ne kullanılıyor ( iletişim yöntemi olarak, FM, kısa dalga, orta dalga gibi). Uydudan kontrol edilemez mi?
İsrilden alınan gözle, israile bakmaya kalkarsak ne olur belli değil. Ben de istemiyorum ama, başka alternatif yoksa yapacak bir şey yok. Karanlığa sövmektense, bir mum da sen yak diye bir söz var ya. Biz, motorun arkasına generatör bağlayıp, beleş enerji üretmeye uğraşacağımıza, bu tip şeylerle uğraşmazsak, israilden buğday da alırız, et de alırız, her şey alırız.
 
Tek kelimeyle Gurur Duydum.
 
evet gurur duyduk onurlandık, işte budur keşke devletimiz sahip çıksa destek verse bizden ne teknolajiler çıkar sonunda ama hep siyasi işler işte, bunu bile yaptığımıza şaşırdım aslında, ama helal olsun,
 
Artık bizimde gövde gösterisi yapmamızın zamanı geldi :)
 
koltuklarım kabardı demekki türkler de diğer ülkeler gibi bişeyler yapabiliyolarmış..
 
valla bende cok gurur duydum ama bide ucabilseydi cok iyi olacakti netekim. Insallah oda olur, TAIde bin tane muhendis var, 1-2 seneye ucurmayida basarirlar insallah.
 
Gurur duydum, fakat tek zoruma giden olay, aselsanın bu tip istihbarat cihazlarının en önemli parçası olan teknolojik gözü, israilide vermesi, heron muhabbetlerinde onlarada verdiler...

İsrail'den alınan Heron'lara Aselsan'ın algılama sistemi takılması zorunlu kılındı. Hatta Heronlar'ın teslimatının gecikme sebebi olarak bu sistemin adaptasyonu bahane edildi (İsrail tarafından).
ANKA'ya gelince, TAI 2005'lerden beri üzerinde çalışıyor. Zaten Heronların satın alınma sebebi de ANKA'nın bir an önce kullanıma alınamamasıdır. Ama kısa sürede inşallah göklerimizde bu uçaklarımız görev yapmaya başlayacaktır. İlgili herkesi tebrik ediyorum.
 
Heronlar zaten vazifeye başlamadı mı?
Bide Anka ile Heron arasındaki fark ne?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,272
Mesajlar
916,372
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31
Geri
Üst