İlk Türk İşletim Sistemi Pardus

konu aslında "pardus" olarak açıldı,ubuntu"ya doğru yol almaya başladı.bu yüzden ubuntu ile ilgili son bir mesaj yazmak istiyorum..ubuntu"yu araştırıken elime bir cd geçti:"ubuntu 4.10 warty warthog sürümü"..nedir bu warti warhog diye nette araştırma yaparken bunun çok eski ve pek tutulmayan bir sürüm olduğunu öğrendim.ençok tutulan sürüm ise "ubuntu 8.04 hardy heron sürümü" .bunndan sonra 2-3 sürüm daha çıkmış ama hiçbiri hardy heron kadar tutulmamış (şimdilik).ubntu denemek isteyenlere bu da benden kısa bir hatırlatma olsun.
yukarıdaki yorumlar için de ayrıca teşekkür ederim.
 
Ubuntu kullanacaksan 8.10 veya Nisan sonunda yayinlanacak olan 9.04 kullan. Ubuntu surumlerinde ilk sayi yili, ikinci sayi ayi belirtir.

Yani 8.04, 2008 yili 4. ayda yayinlanan surum demektir. Her senenin 4. ve 10. aylarinda yeni surum cikar.
 
Ubuntu 8.10 kurdum ve biraz denedim.Kulanılışı Pardus'a göre daha sempatik geldi bana.Yalnız en önemli sorun Türkçe desteğinin yetersiz oluşu.Ubuntu Türkiye | Ubuntu Türkiye
burada % 99 türkçe desteği falan demiş ama ben o % 99 u göremedim bir türlü.Yine de geliştiricilerin hakkını yememek lazım.Adamlar bişeyler yapmaya çalışıyor.
 
en kısa zamanda denemek ıstıyorum acıkcası. butun tanıdıklarım pardustan memnun kaldı!
 
Ubuntuyu internete baglı sekillde kurdugunuz zaman kurulum esnasında tüm dil paketlerini indiriyor gercekten % 99 hale geliyor Eger o sekil kurulum yapmadıysanız sistem-yönetim-dil seceneklerinden türrkce secip internetten depolardan dil dosyalarını indirip kuruyor sanra resstart al sana full türkce ubuntu
 
pardus bu perşembe itü 'de , tabiki hediyesi ücretsiz pardus kurulum cdsi :)
bu hafta bilgisiyara format atıp e diski oluşturup pardusa geçeceğim gibi , neden pardus da ubuntu gibi kendi kendine sanal disk yaratmıyor :S -sen sanal disk yarat öyle kullan demeyin fedora da öyle yaptım ama sonuç berbattı , OS performansı çok düştü
KRİPTOLOJİ , TARAL , PARDUS ?? | Facebook
gelmek isteyenlere...
 
Ubuntuyu internete baglı sekillde kurdugunuz zaman kurulum esnasında tüm dil paketlerini indiriyor gercekten % 99 hale geliyor Eger o sekil kurulum yapmadıysanız sistem-yönetim-dil seceneklerinden türrkce secip internetten depolardan dil dosyalarını indirip kuruyor sanra resstart al sana full türkce ubuntu

eğer arkadaşların klavyesi halen ingilizceyse
terminalden
setxkbmap tr yazıp sorunu çözebilir bu da benden bir ek olsun...
 
Yükleyelim ya TÜRK işi olması güzel bi durum :)
 
Linux zaten bir işletim sistemi değil mi?

Linux, isletim sisteminin "cekirdek" adi verilen kismini olusturan yazilim; isletim sisteminin tamami degil. GNU projesinin araclari ile bir araya gelince ortaya bir isletim sistemi cikiyor. Bu isletim sisteminin asil adi GNU/Linux... Ama bunu demek zor geldigi icin cogu kisi isletim sistemi icin de sadece Linux diyor.

Bircok kisi/ekip/firma, farkli ihtiyaclar ve kullanici tipi icin farkli sekilde optimize edilmis ve farkli uygulama yazilimlari iceren setler hazirliyor, buna da dagitim deniyor.

Ornegin Pardus, Linux cekirdegi + GNU araclari/yazilimlari + masaustu kullanicilarinin tercih ettigi uygulamalari iceren ve oncelikle Turkce konusan kisileri hedefleyen bir dagitim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,886
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst