İlginç bir elektirik arızası, yorum lütfen...

Yapilmasi gereken test yöntemi:
1)bağlantılarını kontrol ediniz.
2)sigortadan sonraki dağıtım buatlarindaki bağlantılarını kontrol ediniz.
3)bağlantı katkılarını tek yönlü kontrol ediniz(kablo kırık ve kopmuş olabilir)
4)o hatta beslenen ekipmanın calisabilirligini kontrol ediniz. (başka kaynağa bağlanıp Test edilebilir).
5)son olarak topraklama ve ya sifirlamalarin kontrol ediniz.
Bunları yapıp Arzayi sıkıştırıp bulabilirsiniz.
Genellikle bu arızalar kablo hayatımdaki kopmalar dan ve oksitten kaynaklanır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
daha önceleri sıkıntısız çalışıyorken prizi de kontrol ettiğinize ve gerekli voltaj değerini okuduğunuza göre muhtemelen şofbende sıkıntı vardır. isterseniz bir de şofbeni başka bi yerde deneyin diğer aletlerin hepsi düzgün çalışıyor madem evdeki.
 
ısıtıcı rezıstansta kromnikel veya benzerı drençlı tel bence yok olmuştur etrafı kreç bağlandığından dışarıya elektrik kaçağı gorunmez ayrıcada ısıtmaz ısıtsada tam verımsızdır
 
meraba
soruyu doğru okuyun diyen arkadaşlar yanlış olkumuş zaten. adam sofben prizinin de kontrol yaptığını söylemiş ayrıca evdeki aydınlatma prizde problem yok onlar normal çalışıyor demiş. sofbeni diğer prizlerde denedim çalıştı gibi bişey dememiş.
neyse probleme gelelim. gerilimi doğru okuyor. şofbende rezistanslarda bir kopukluk yoksa ölçerek bakman lazım.) şofben bağlandığında az ısıtıyor ise rezistaslar kireç bağlamış ve suya ısıyı iletmiyor demektir. yapman gereken şofbenin su giriş yerinden içerisine enerji yokken kireç çözücü dök. biraz beklet. kireç çözüldükten sonra suyu ısıtmaya başlayacağın inancındayım.
inşallah yardımcı olabilmişimdir.
 
Merhaba,
nötr-faz voltajı nekadar
nötr-toprak voltaj ölçebiliyor musunuz
ısıtıcıya giden akımı ölçebilir misiniz(10-12 amper cıvarında olması normal)
 
sanırım ısıtıcı cihazın ani su ısıtıcı diye tabir edilen cihazlarda

bunların içinde 2 adet diafram bulunur sizin bu ziaframlar dan 1i görevini yapmıyordur.

cihazı acın cıkış hortumu elinizle kırarak kapatın giriş hortumuna havva üfleyin agızınızlada üfleyebilirsiniz cıt cıt diye iki ses duyulması lazım bunlar diaframların onundeki swiçler bunlardan biri yanmış yada bosulmustur ölçü aleti ile ölçün bozuk olanı yada ikisinide değiştirin sanırım 2 yada 3 lira tanesi sorun çözülür
 
katılıyorum bende size soruyu okumadan cevap yazmayalım.

[h=2]
icon4.png
İlginç bir elektirik arızası, yorum lütfen...[/h]
Arkadaşlar 3 yıldır kullandığım şofben elektiriği hattında ilginç bir arıza var.Ölçü aleti standart 220 voltu gösteriyor ancak prizde ısıtıcılar çalışmıyor veya çok az çalışıyor.Sigortaları,bağlantı noktaları kontrol etmeme rağmen her hangi olumsuz bir durum bulamadım.Böyle bir arızanın nedeni ne olabilir.Ayrıca evdeki diğer priz ve aydınlatmada hiçbir sıkıntı yok.:confused::confused::confused:



buradaki ısıtılar dediği 3 kademeli sohbeni kast ediyor
 
Kaçak akım rölesı varmı? Nötr yerıne toprak bağlı olmasın ısıtıcının sağlam olduğundan emın mısın bırde baska prızde dene
 
ıhlas tıpı sofbense ıçınde ıkı adet sıvıç ve bırde termıstör vardır. Suda tazyık (basınç) yoksa devreye gırmez termıstör bozuksa devreyı tamamlamadığından ısıtmaz.

.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,272
Mesajlar
916,370
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst