ülke'de bir anda tüm enerji tüketiminin durması neye yol açar?

Jeneratörler yüksüz çalıştıklarında voltaj düşmez veya yükselmez. Devir yani frekans değişmez.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ani yük değişimlerinde geçici olarak jeneratörün özelliklerine göre frekans ve voltajda değişme olur. O kadar.
 
Ütopik bir düşünce ancak merak ettim, ülkemizde yada herhangi bir ülkede üretilen enerjinin bir anlık tüketilmemesi durumunda, ne gibi sonuçlar doğar?
Sn.paylaşımcılar üstteki alıntıda konuyu başlatan arkadaşın yazısı ve ülke genelinde anlık tüketim durması sonucu neler olabileceğini sormaktadır.Buda generatörlerin paralel bağlanması ve enterkonnekte sistem konusudur.Yani forumun bu konusu jeneratörün veya generatörün boşta veya yükte çalışması yada aniden boşa çıkması değildir.Bir veya birkaç generatörden dem vurmak konuyu sulandırmaktan başka bir şey değildir.
 
Uyarınız için şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Forumun ana konusu dışına çıkanlardan birisi de benim. Konu harici ifadelerim arkadaşlarımızı bilgilendirmek içindir. Yanlışları söylemezsek doğru algılanırlar. Bir dahaki sefere kaynak gösterirsek sizin açınızdan sorun kalmayacağını umuyorum.
 
Veeeeeee sonundaaaaa

Hayaliniz gerçek oldu bu gün itibari ile neredeyse tüm Türkiye enerjisiz kaldı. Saat 10:30 civarında yaşanılan elektrik kesintisi tüm yurdu kapsayacak şekildeydi. Kısmen elektrik verilmeye başlandı.

Sanırsam santraller buna kolay ayak uydurdu bi nefes almışlardır artık o ne her gün 24 saat 50 hz vermek.. :D :D

Yoksa sizin parmağınız mı var bu işte ??
 
Enerji üretimi durmadı sistemdeki hatadan dolayı santraller enterkonnektif sistemden ayrıldılar.

Bir santral 10 dakikada durupu çalıştırılamaz. Devreye alma ve devreden çıkarma prosedürleri vardır. Saatleri alan işlemlerdir.

Haberlerde söylediğine göre izmirdeki bir santralde sorun yaşanmış ve bu zincirleme olarak diğer santrallerinde sistemden düşmesine neden olmuş.
 
Yatağan termik santralinde staj yaptığım dönemde, ilk hareket ile enerji üretimi arasında en az 4 saat olduğunu söylemişti tablocu ustalarımız.
 
Yatağan termik santralinde staj yaptığım dönemde, ilk hareket ile enerji üretimi arasında en az 4 saat olduğunu söylemişti tablocu ustalarımız.

Dostum hangi yıllarda Yatağan termik santralindeydin. Bende zamanında oraya çok iş yaptım. Hidrojen üretim tesisinde bazı işler yapmıştım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,280
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Geri
Üst