çoklu punta makinemiz kafayı yedi

Katılım
14 Tem 2007
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
herkese kolay gelsin dostlar
yaklaşık 10 gündür makinemiz kafayı yedi.uğraştıkçada daha da bozuluyor.
makineden bahsedeyim biraz 1994 model LEAS marka panel radyatör kaynak hattı.
bunun panle üzerine çoklu puntsa yapan 4 adet makinesi var.sorun burada ve şöyle başladı.
10 gün kadar önce punta yapan makinanın 1.makinasının hidrolik pistonları tam kaynak zamanınıda panel üzerine basılı kalıyordu.yukarı kalkmadığı için kaynak dönüş turunu tamamlamıyor makine alarma geçiyordu.köprü yama filan bir şekilde halletim bu sorunu.fakat kabus devam etti.şu anda makina canı istediği zaman çalışıyor canı istemediği zaman alarm veriyor.
yaptığıım işlemler
kaynak modüllerini yeniledim.
hidrolik sistemi kontrol ettim
kaynak modülü-plc ve elektrohidrolik valf-plc asrası olan bütün kabloları yeniledim
plc programı baştan kuruldu
sonuç
sıfır
haftaya cuma italyandan firmasından adamalar gelecek ama belik bu hat ile daha önce çalışmış veya bir fikri olan birileri vardır(umsrım vardır)
herkese çok teşekkürler
 
yazdıkların karşısında yapılacak herhangi bir yorum yok. ancak makinayı görüp öyle yorum yapılabilir. "1.makinasının hidrolik pistonları tam kaynak zamanınıda panel üzerine basılı kalıyordu" diyorsun. hidrolik pistonun neden yukarı çıkmadığına bakmak gerekir.
1. hidrolik pistonun valfine enerji geldiği halde mi kalkmıyor yoksa enerji mi gelmiyor ?
2. plc çıkış veriyor mu? yoksa vermiyor mu? (bunu pc ile bağlanıp kontrol etmengerekir) çünkü bazı plc çıkış kartı arızalarında online izlemede çıkış olduğunu görürsün ama kart arızalı olduğu için çıkış fiilen oluşmaz.
böyle sürüp gider
 
bende radyatör üretiyorum, bahsettiğin makinanın farklı bir markası bendede var. Bu tip cihazlarda kaynak kontrol kartı ile koordineli çalışman gerek. Önce pistonları aşağı indirip ortam hazır dersin ve "start" sinyali gönderirsin, o ayarlandığı periyod ve akımı basarken "işlem var" ve bu işlem bittikten sonra "serbest sinyali" gönderir. daha sonra devreye PLC girer ve pistonları yukarı kaldırarak diğer iişlemlere devam eder. O yüzden senin arızanda PLC ile kaynak kontrol kartı iyi haberleşmiyor gibi görünüyor. Kaynak işlemi hiç başlamıyorsa ya kaynak basıncı gerçekleşmediğinden PLC den karta start sinyali gitmez ya arada kopukluk vardır yada kartın modülü arızalıdır. Eğer kaynağı yapıp bekliyorsa kartaan gelen sinyalleri kontrol etmelisin. Ya kopuk vardır yada kart arızalıdır. ( Bir ihtimalde Lojik voltaj seviyesinde sorun olmasıdır, o yüzden ölçü aleti ile kontrol etmelisin)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,084
Kullanıcılar
450,244
Son üye
halilsezen

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst